Kako izbrati mestno kolo?

Kako izbrati mestno kolo

Mestno kolo je namenjeno vsem kolesarjem, ki se navdušujejo nad umirjeno mestno vožnjo in se s kolesom pogosto odpeljejo do trgovine, službe, na pošto in do drugih lokacij, ki niso preveč oddaljene od njihovega doma. Mestna kolesa so razpoznavna po pokončni obliki in krajši medosni razdalji. Sodijo v skupino preprostejših koles.

Čeprav so mestna kolesa namenjena krajšim vožnjam, pa je vseeno pomembno, da zase izberete kolo, ki vam bo ustrezalo v vseh pogledih. Pripravili smo nekaj najpomembnejših nasvetov, kako izbrati mestno kolo, ki vam bo odlično in dolgo časa služilo.

1. Posezite po pravi velikosti kolesa

Kupci koles večinoma nimajo dovolj informacij in znanja, ki lahko bistveno vplivajo na dober nakup. Pred nakupom morate zato vedeti, da je prava velikost oziroma dimenzija eden od najpomembnejših dejavnikov, ki bodo vplivali na vaše počutje med kolesarjenjem.

Žensko mestno kolo Bottecchia 212

Žensko mestno kolo Bottecchia 212 (Extremevital.com)

Če boste kupili premajhno ali preveliko kolo, boste to kaj hitro občutili v obliki bolečin v hrbtu, vratu, dlaneh in ramenih. Priporočena velikost okvirja kolesa se izbere na osnovi vaše telesne višine. Obstajajo prav posebne tabele, s katerimi si lahko pomagate. Našli jih boste tudi na spletu. Če boste upoštevali navodila tabele, boste kupili kolo, s katerim boste lahko na najboljši način izkoristili svoj telesni potencial, vožnja pa bo za vas en sam velik užitek.

2. Bodite pozorni na kakovost opreme kolesa

Poleg velikosti kolesa se morate pred nakupom seznaniti tudi o tem, katera in kakšna oprema bo za vas najprimernejša. Najbolj osnovna kolesa, ki so ponavadi najcenejša, vam ne bodo nudila povsem varne, udobne, zanesljive in tihe vožnje. Za dodatno opremo mestnega kolesa se po nasvet obrnite kar na strokovnjaka v trgovini, ki vam bo pomagal poiskati pravo rešitev.

3. Razmislite, katero mestno kolo vam najbolj ustreza

Vsekakor vam bodo v specializiranih kolesarskih trgovinah na voljo najrazličnejša mestna kolesa priznanih proizvajalcev. Zato je dobro, da že pred vstopom v trgovino vsaj približno veste, katero bo ustrezalo vašim željam in potrebam.

Moško mestno kolo Schwinn Cruiser ALU 1

Moško mestno kolo Schwinn Cruiser ALU 1 (Extremevital.com)

Pred izbiro in nakupom mestnega kolesa se vprašajte, ali želite imeti povsem novega ali se boste zadovoljili z nakupom rabljenega. Ali si želite imeti kolo s prestavami ali brez. Ali si morda želite imeti električno mestno kolo, ki je v tem trenutku pravi hit.

4. Ne zamenjajte ga za gorsko, cestno ali treking kolo

Če ste povsem odločeni, da si kolo želite imeti za vožnjo po mestu, potem ne kupujte katere koli druge vrste kolesa. Gorsko, cestno in treking kolo so športna kolesa, ki se od mestnega razlikujejo po marsičem. Športna vrsta koles od kolesarja zahtevajo aerodinamično vrsto, česar pa si pri mirni mestni vožnji verjetno ne želite. Zanjo je najpomembneje, da si izberete kolo, ki ponuja udobje in praktičnost.

5. Izogibajte se poceni kolesom

Priporočamo vam, da se pri izbiri mestnega kolesa ne ozirate samo na ceno. Bolje je, da se poceni kolesom ne preveč znanih proizvajalcev že na daleč izognete. Velika verjetnost je, da s takim kolesom ne boste prav dolgo časa zadovoljni, saj ne bo izpolnilo vseh vaših pričakovanj. Raje odštejete nekaj več denarja in pri urbani vožnji uporabljate kakovostno mestno kolo priznanega proizvajalca.

Žensko mestno kolo Schwinn Cruiser Fiesta

Žensko mestno kolo Schwinn Cruiser Fiesta (Extremevital.com)

Če ne veste, kje so vam na voljo mestna kolesa vrhunskih blagovnih znamk, imamo za vas še zadnji nasvet. Svetujemo vam, da se odpravite v eno izmed trgovin podjetja Extreme Vital, ki je znano po zelo pestri ponudbi in cenovni dostopnosti. Celoten prodajni asortiman mestnih in drugih koles lahko preverite tudi v njihovi spletni trgovini na povezavi www.extremevital.com. Prepričani smo, da boste našli kakovostno mestno kolo, ki bo usrezalo vašim zahtevam in željam.

21 marca, 2019 by