Lepota in zdravje

28 novembra, 2015 by socialko

Zdravljenje bolezni pogosto ne poteka zgolj s farmacevtskimi sredstvi, temveč si lahko pomagamo tudi z najrazličnejšimi drugimi metodami in pripomočki, ki so včasih del alternative, marsikaterega med njimi pa uporablja tudi uradna medicina. Med tistimi, ki jih priporočajo tudi strokovnjaki s področja medicine, je tudi pulzna magnetna terapija, ki zdravi bolezni in pomaga pri okrevanju ter boljšemu počutju s pomočjo pulzirajočih elektromagnetnih polj. Z njo si lahko pomagamo tako pri najbolj vsakdanjih težavah, na primer glavobolih, kot tudi pri težavah z resnimi, akutnimi in degenerativnimi boleznimi: bolečinah v sklepih in hrbtenici, osteoporozi, revmi in artritisu, boleznih srca in ožilja, za krepitev imunskega sistema, pri športnih poškodbah in še bi lahko naštevali.

Kako deluje pulzna magnetna terapija?

Terapija s pulznimi elektromagnetnimi polji oziroma pulzna magnetoterapija je najbolj učinkovita na področju ortopedije, kjer lahko z aplikacijo pulznih elektromagnetnih polj neposredno na tkiva poskrbimo celo za celjenje zlomov kosti. Kako je to mogoče? Pulzna magnetna terapija deluje neposredno na celice in stimulira njihovo obnavljanje ter normalno delovanje. Učinkovitost so potrdile tudi empirične raziskave, zaradi katerih je pulzna magnetna terapija sprejeta v uradni medicini.

Obnavljanje celic

Pulzna magnetoterapija stimulira obnavljanje celic.

Tako kot deluje na kosti, pa pulzna magnetna terapija vpliva tudi na vse druge celice telesa. Zaradi tega se uporablja za stimulacijo celične obnove in zdravljenja pri najrazličnejših zdravstvenih težavah, pri katerih lahko poskrbimo za zdravljenje z vplivom na biokemijske ter biofizikalne procese v celicah. Magnetoterapija namreč poskrbi, da pride zaradi večje prepustnosti celične stene oziroma membrane do večjega vnosa kisika in hranilnih snovi v vsako celico, s tem pa se celica regenerira.

Kako učinkovita je pulzna magnetna terapija, se raziskuje tudi na mnogih novih področjih. V preteklem desetletju so se pričele obširne raziskave, ki potrjujejo učinkovitost magnetoterapije pri bolnikih z depresijo, pri katerih ni bilo odziva na zdravljenje z antidepresivi.

Pulzna magnetna terapija vsekakor deluje celostno in ima vpliv na celotno področje telesa, ki mu je izpostavljeno – pod vplivom magnetnih sil so ob terapiji vsi notranji organi dela telesa, na katerem se izvaja terapija.

Kako poteka uporaba?

Če želite poskrbeti za svoje zdravje s pomočjo magnetoterapije, se lahko odločite za nakup blazine za terapijo ali pa si to po potrebi zgolj izposodite. To se priporoča še posebej po odpustitvi iz bolnišnice po zdravstvenih posegih ali pri poškodbah. Magnetno blazino je najbolje uporabiti dvakrat do trikrat dnevno, celovito trajanje uporabe pa naj bo vsaj pet tednov. Dokazano je namreč, da pulzna magnetna terapija prinese občutno razliko.

Blazina za magnetno terapijo

Magnetna blazina vam pomaga pri najrazličnejših boleznih.

Pri uporabi blazine za terapijo sicer ne boste čutili njenega delovanja, saj ljudje delovanja magnetnih polj ne zaznavamo dovolj intenzivno, vsekakor pa boste čutili njene blagodejne učinke.

Kategorija: Lepota in zdravje

23 oktobra, 2015 by socialko

Poroka je velik življenjski mejnik, ki ga radi obeležimo skupaj s svojimi najbližjimi in najdražjimi – ne glede na to, koliko časa smo že v zvezi. Pri nas so za poroko na voljo najrazličnejše poročne lokacije, med najbolj priljubljenimi pa so tudi slovenski gradovi. Ljubljanski grad, grad Fužine, Snežnik, Bogenšperk, grad Laško, dvorec Gredič in drugi so v času porok vedno zasedeni, tam pa se odvija vsako soboto tudi po več porok.

Zakaj so grajske poročne lokacije med najbolj priljubljenimi?

Njihovo popularnost velja gotovo pripisati sami klasični tradiciji, po kateri je poroka razkošen dogodek. Razkošne obleke, razkošna darila, razkošne pojedine pa naj bi spremljale tudi temu primerno razkošne poročne lokacije. Grad je zagotovo okolje, ki »pristaja« k poroki in naredi poročni dan še bolj poseben. Če si želite ogledati nekaj najbolj zanimivih gradov, ki nudijo poročne storitve, preverite nekaj spletnih predstavitev in prepričali se boste, da znajo tam res poskrbeti za popolno poročno vzdušje v več stoletij stari idili.

Grajska poroka

Grajska poroka je in vedno bo nekaj posebnega.

Drugi razlog, da spadajo gradovi in dvorci med najbolj priljubljene poročne lokacije, pa je zagotovo možno najti v sodobni vzgoji žensk. Te so že kot deklice pod vplivom pravljic in sanjarjenj o princu na belem konju, kar sodobni ženski mediji v obliki modnih revij še potencirajo. Tudi ženske, ki so sicer neodvisne in se ne uklanjajo tradicijam, pri poroki in izbiri poročne lokacije zamižijo na eno oko. Za svoj posebni dan so rade princese oziroma kraljice v beli obleki, v spremstvu šarmantnega princa (brez belega konja) in na gradu. Privoščijo si dan sanjarjenj, pa čeprav se že čez nekaj dni ponovno vrnejo v službo, plačujejo položnice, skrbijo za gospodinjstvo in hitijo na fitnes. Včasih si je lepo privoščiti nekaj sanjarjenja, kajne?

Grajske poročne lokacije se med seboj seveda razlikujejo in tako lahko na nekaterih opravite zgolj poročni obred, druge pa imajo tudi restavracijo oziroma primeren prostor za svatbo. Kadar je svatov veliko in jim ne želite zakuhati vožnje z enega konca mesta na drugega (kar lahko povzroči tudi zamude), je vsekakor priporočljiva izbira grajske poročne lokacije, kjer vam bodo lahko ponudili tako obred kot tudi poročno zabavo. Še bolje pa je, če so na isti lokaciji na voljo tudi prenočišča, tako za ženina kot nevesto, kot tudi za tiste svate, ki so prišli od daleč (in če ponudijo ugodno ceno, še toliko bolje).

Poroka na Gradu Otočec

Na voljo vam je tudi grajska poroka na Gradu Otočec.

Možnosti za grajske poročne lokacije je, kot rečeno, pri nas kar nekaj. Izberite tisto, ki se vam zdi najbolj romantična in najbolj idilična, pa se boste imeli na svoj usodni dan zares kraljevsko.

Kategorija: Lepota in zdravje

10 julija, 2015 by socialko

Že otroke v šoli učijo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, torej gotovo mora biti nekaj na tem, da se je treba potruditi predvsem za zdrav zajtrk. In zakaj je to tako pomembno?

Zajtrk sam po sebi v resnici ni kaj bolj pomemben od drugih obrokov, saj med vsemi v telo vnesemo hranila, ki jih telo potrebuje za svoje delovanje. Drugačen je le v tem, da pred njim precej ur nismo jedli in je telo med spanjem sicer bolj kot ne mirovalo, vendar je vseeno porabljalo energijo – v spanju potekajo zahtevni procesi, ki so življenjskega pomena. Zdrav zajtrk je torej pomemben za to, da »prazen tank« zjutraj napolni in nam da vse potrebno za zagon.

Kaj spada v zdrav zajtrk?

Preden se lotite priprave hrane, pričnite z vnosom tekočine. Prva jutranja tekočina naj ne bo kava, temveč kozarec vode s kančkom limone ali sveže iztisnjen pomarančni sok. Če imate raje druge okuse, posezite po soku s 100% sadnim deležem, ki pa naj ne bo gosti sok – sicer boste lahko že kozarec soka šteli za obrok.

Naravni sok

Najprej se osvežite z vodo ali naravnim sokom.

Da bi si pripravili zdrav zajtrk, morate v telo vnesti najrazličnejša hranila. Vitamini in minerali so nujno pomembni za razne življenjske procese, še bolj pa so zjutraj pomembne beljakovine in ogljikovi hidrati. Beljakovine so »hrana za mišice« – če jih ne zaužijete, bo telo mišice med napornimi dnevnimi aktivnostmi razgrajevalo in jih porabljajo za energijo. Ogljikovi hidrati pa so tisto gorivo, ki nam daje največ energije. Odrecite se »belim« ogljikovim hidratom, ki povzročijo velika nihanja v krvnem sladkorju, ter raje posezite po temnih oziroma polnozrnatih, ki se presnavljajo bolj počasi in enakomerno, ter vas tako dlje časa oskrbujejo z energijo.

Kaj pa maščobe? Tudi te so nujne za zdrav zajtrk, vendar morajo biti zdrave. Česi za zajtrk privoščite na primer grški jogurt, boste v telo vnesli prav vse: ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe.

Kategorija: Lepota in zdravje