Gradnja

20 aprila, 2016 by socialko

Pri vseh stvareh, ki vključujejo vsaj nekaj tehnike, dobro vemo, da lahko zaupamo Japoncem. Ti so nas že davno prepričali s svojo kakovostjo pri izdelovanju avtomobilov, televizorjev, fotoaparatov, računalnikov in še marsičesa drugega. Tudi med obrtniki in mojstri veljajo Japonci za pojem najvišje kakovosti. Predvsem zaradi blagovne znamke Makita, ki ponuja vrhunsko orodje že več kot 100 let.

Orodje Makita

Makita je najbolj znana po svojem električnem in akumulatorskem orodju, čeprav nudi tudi ročno orodje in mnogo drugega pribora. Orodje Makita je pogosto prva izbira profesionalcev na področju mizarske, kovinarske, gradbene in še marsikatere druge dejavnosti, predvsem v primeru, da se potrebuje električno orodje za vrtanje, vijačenje, rušenje, rezanje, brušenje, poliranje, oblanje, žaganje, dolbenje. Poleg klasičnega vam nudijo tudi pnevmatsko orodje, s katerim je delo še lažje. Makita vam zagotavlja tako kakovostne kompresorje (za stisnjen zrak in visokotlačne) kot žebljalnike in spenjalnike.

Kaj pa, kadar pride do izpada električne energije? Da se delo takrat ne bo ustavilo, si lahko zagotovite z agregati Makita, ki vam bodo zagotovili, da lahko nadaljujete s svojim delom ali pa jih seveda uporabite takrat, kadar je potrebno kaj postoriti tudi na terenu, daleč od električnih priključkov.

Makita za polprofesionalne in amaterske potrebe

Kadar orodja ne potrebujemo za profesionalno delo, temveč bolj za razna popravila doma in urejanje okolice doma, se običajno odločimo za akumulatorsko orodje, ne pa električno. Orodje Makita ponuja različne range akumulatorskega orodja glede na samo baterijo (Li-ion, Ni-Cd, Ni-Mh), in tako kot so z njim zadovoljni profesionalci, so tudi amaterji.

Vijačnik Makita

Orodje Makita velja za najvišji standard kakovosti in tehničnih specifikacij.

Sicer pa Makita ne nudi zgolj orodja za popravila in za v delavnico, temveč tudi marsikaj, kar potrebujete na vrtu. Poleg motornih žag ima v ponudbi še kakovostne električne škarje za žive meje, kosilnice, prezračevalnike trate, puhalnike, električne kose, škropilnice, vrtalnike za zemljo, črpalke za vode, visokotlačne čistilne naprave, električne škarje za trato in še marsikaj, s čimer lahko okolico svojega doma spremenite v pravi raj.

Dokaz, da je Makita kakovostna

Če se na posamezne znamke orodja ne spoznate kaj dosti, potem vam lahko za zabavo povemo nič kaj zabavno zgodbo enega od uporabnikov orodja Makita. Mizar, ki se ukvarja z montažami v tujini, za kar skrbi s tremi ekipami po štiri, je v zadnjih dveh letih že drugič ostal brez vsega orodja Makita. Kot je povedal, sam meni, da nepridipravi dejansko načrtno spremljajo gibanje njegovih ekip in pretkano načrtujejo, kako bodo odnesli njegove »Makite«. Policija ob nobeni tatvini ni bila uspešna, zato sedaj razmišlja, da bo poskrbel za dodatno varovanje v avtomobilih z orodjem – ker je namreč ponovno kupil orodje Makita.

Kategorija: Dom in vrt, Gradnja

30 marca, 2016 by socialko

Vlaga je eden tistih dejavnikov, ki bistveno vplivajo na kakovost življenja, in bivanje v vlažnih prostorih oziroma delo v njih je vsekakor neprijetno in nezdravo. Kako se lahko vlagi odločno upremo že v fazi gradnje oziroma ob prenovi prostorov? Eden izmed odličnih načinov je zapora proti vlagi Gefitas, torej hidro nepropustna folija, ki jo pri nas prodaja podjetje Alteks.

Kdaj vam lahko pride prav zapora proti vlagi Gefitas?

Zapora proti vlagi Gefitas v obliki folije se uporablja, kadar želimo tla zaščititi pred prepuščanjem vlage. Folijo se v tem primeru namesti naravnost na beton, estrih ali tampon, preko nje pa se položi izbran pod. Folija Gefitas pa vam ne bo v pomoč, če imate z vlago resno težavo – če vas na primer skrbi, da bi vam v kletne prostore udarila voda ali podobno. Takrat bo potrebno poskrbeti za povsem drugačen nivo hidroizolacije.

Zapora proti vlagi

Izolacijska folija Gefitas zagotavlja odlično zaščito pred prepuščanjem vlage.

Zapora proti vlagi Gefitas skrbi, da je prehajanje vlage iz tal v objektu onemogočeno. To zagotavlja boljše počutje in bolj zdravo bivalno oziroma delovno okolje, saj ne bo težav s plesnijo in neprijetnim vonjem po vlagi, vsekakor pa se vam tudi notranja oprema ne bo uničevala. Kot so nam pojasnili pri podjetju Alteks, se izolacijska folija Gefitas sicer najpogosteje uporablja pri gradnji in prenovi industrijskih objektov oziroma se največkrat uporablja pod industrijskimi tlaki, seveda pa jo je mogoče uporabiti tudi na druge načine.

Enostavno polaganje!

Kljub temu, da se pri nas zapora proti vlagi Gefitas večinoma proda za industrijske objekte, jo marsikdo kupi tudi za uporabo v manjših in zasebnih prostorih. Kako tudi ne, ko pa jo lahko celo položimo povsem sami – folije namreč ni potrebno variti, tako kot to zahtevajo druge vrste izolacije pred vlago (in vodo), temveč je na njenih robovih že tesnilni trak, ki omogoča dobro prijemanje. To pomeni, da lahko delo opravimo celo sami, brez najemanja mojstra.

Kategorija: Dom in vrt, Gradnja

16 januarja, 2016 by socialko

Potrebujete izdelke iz kovine, pri katerih zahtevate najvišjo kakovost? Kovinsko konstrukcijo, ki je domiselna in v skladu z vašimi željami, hkrati pa tehnološko dovršena ter upošteva vse najvišje standarde? Ne glede na to, ali iščete zahtevne kovinske konstrukcije ali vas zanimajo izjemni kovinski izdelki, bo za vas prava rešitev gorenjsko podjetje Kovinc d.o.o., ki se lahko pohvali z dolgo tradicijo, več kot odličnimi referencami in proizvodnjo, ki vas bo prepričala z uporabo najnaprednejše tehnologije in zato tudi z izjemno zmogljivostjo.

Zakaj je podjetje Kovinc d.o.o. najboljši naslov za kovinske konstrukcije in izdelke?

Ključavničarsko podjetje Kovinc d.o.o. že vrsto let izdeluje kovinske konstrukcije in kovinske izdelke za najrazličnejše namene, s svojimi referencami pa se lahko pohvali tako doma kot v tujini. Njihovi kovinski izdelki in konstrukcije so plod dolgoletnega razvoja na področju obdelave kovin, pri tem pa veliko vlagajo tako v človeške vire kot najsodobnejšo opremo. Tako ni za njih nobeno delo pretežko ali prezahtevno, ne glede na to, ali se mora zanj poskrbeti ročno ali s pomočjo robotov.


Podjetje Kovinc d.o.o. poskrbi za vse faze izdelave, od načrtovanja do same izdelave končnega produkta oziroma do montaže kovinske konstrukcije. Njihovi proizvodi se lahko izdelujejo popolnoma robotsko, saj imajo sodobne naprave za krivljenje, laserski razrez in robotsko varjenje, prav tako pa zaposlujejo tudi varilce z vsemi potrebnimi certifikati, ki lahko zagotovijo tudi ustrezne in varne ročne postopke izdelave.

Pri Kovincu so najbolj znani po sodobnem laserskem razrezu pločevine in robotskem varjenju z robotom Motoman, s čimer poskrbijo, da so njihovi kovinski izdelki vedno izdelani povsem natančno. Pa ne le to – avtomatizacija procesov skrbi tudi za to, da je malo odpada, izdelava pa precej hitrejša od ročne, kar pomeni, da je končna cena proizvodov lahko nižja, čas izdelave pa precej krajši. To pomeni, da se tako stroški kot čas izdelave precej skrajšajo.

Varjenje - Kovinc d.o.o.

V podjetju Kovinc d.o.o. so specializirani tako za robotsko kot ročno varjenje.

Na področju kovinskih konstrukcij se lahko pohvalijo tako s preprostejšimi konstrukcijami, kot so na primer ograje ali stopnice, pa tudi z izjemno zahtevnimi, na primer z ostrešji in velikimi nadstreški ter tudi proizvodnimi halami in celo tribunami v športnih objektih. Tudi pri teh se delo v prvi fazi opravi večinoma robotsko, v fazi samega dela na lokaciji oziroma montaži kovinske konstrukcije pa delo prevzame velika skupina certificiranih varilcev, ki poskrbijo, da je celotna izvedba po predpisih in v skladu z zahtevanimi standardi. Ne glede na to, kako zahtevne kovinske konstrukcije so potrebne, torej ne bo težav – še zlasti zato, ker pri Kovincu s svojimi bogatimi izkušnjami že v fazi načrtovanja poskrbijo, da so vse rešitve varne, estetske, praktične in tudi ekonomične.

Potrebujete več informacij? Potem vam vsekakor svetujemo, da se obrnete na podjetje Kovinc d.o.o., kjer vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, del njihove proizvodnje pa si lahko ogledate tudi na njihovi spletni strani, kjer so predstavljeni tako postopki, ki jih uporabljajo za kovinske konstrukcije kot tudi njihovi kovinski izdelki. Zagotovo vas bo presenetilo, kaj vse pri njih izdelujejo in s kako sodobnimi proizvodnimi procesi, njihove dosedanje reference pa vas bodo prepričale, da gre za eno vodilnih podjetij na področju izdelave kovinskih izdelkov in kovinskih konstrukcij – pa ne le v Sloveniji, temveč tudi v Evropi.

Kategorija: Gradnja