Zapora proti vlagi Gefitas

Vlaga je eden tistih dejavnikov, ki bistveno vplivajo na kakovost življenja, in bivanje v vlažnih prostorih oziroma delo v njih je vsekakor neprijetno in nezdravo. Kako se lahko vlagi odločno upremo že v fazi gradnje oziroma ob prenovi prostorov? Eden izmed odličnih načinov je zapora proti vlagi Gefitas, torej hidro nepropustna folija, ki jo pri nas prodaja podjetje Alteks.

Kdaj vam lahko pride prav zapora proti vlagi Gefitas?

Zapora proti vlagi Gefitas v obliki folije se uporablja, kadar želimo tla zaščititi pred prepuščanjem vlage. Folijo se v tem primeru namesti naravnost na beton, estrih ali tampon, preko nje pa se položi izbran pod. Folija Gefitas pa vam ne bo v pomoč, če imate z vlago resno težavo – če vas na primer skrbi, da bi vam v kletne prostore udarila voda ali podobno. Takrat bo potrebno poskrbeti za povsem drugačen nivo hidroizolacije.

Zapora proti vlagi
Izolacijska folija Gefitas zagotavlja odlično zaščito pred prepuščanjem vlage.

Zapora proti vlagi Gefitas skrbi, da je prehajanje vlage iz tal v objektu onemogočeno. To zagotavlja boljše počutje in bolj zdravo bivalno oziroma delovno okolje, saj ne bo težav s plesnijo in neprijetnim vonjem po vlagi, vsekakor pa se vam tudi notranja oprema ne bo uničevala. Kot so nam pojasnili pri podjetju Alteks, se izolacijska folija Gefitas sicer najpogosteje uporablja pri gradnji in prenovi industrijskih objektov oziroma se največkrat uporablja pod industrijskimi tlaki, seveda pa jo je mogoče uporabiti tudi na druge načine.

Enostavno polaganje!

Kljub temu, da se pri nas zapora proti vlagi Gefitas večinoma proda za industrijske objekte, jo marsikdo kupi tudi za uporabo v manjših in zasebnih prostorih. Kako tudi ne, ko pa jo lahko celo položimo povsem sami – folije namreč ni potrebno variti, tako kot to zahtevajo druge vrste izolacije pred vlago (in vodo), temveč je na njenih robovih že tesnilni trak, ki omogoča dobro prijemanje. To pomeni, da lahko delo opravimo celo sami, brez najemanja mojstra.