Moda in oblačila

oktober 18th, 2016 by socialko

Potrebujete darilo za prijateljico, sodelavko, mamo ali partnerko? Včasih se zdi, da je nakup darila za žensko precej težavno opravilo, saj včasih zgolj s cvetlico niso zadovoljne. Hkrati morate pri nakupu katerega koli drugega darila vedno upoštevati njihovo pričakovanje, da natančno veste, kaj jim je všeč. Če imate tudi sami take težave, potem lahko predstavnico nežnejšega spola presenetite in ji podarite ročno izdelan nakit. Verjemite, da bo presenečenje popolno.

Ročno izdelan nakit je zadnja leta med ženskami izjemno priljubljen. Gre namreč za modne dodatke, ki jih ženske pač nikoli ne morejo imeti preveč, hkrati pa gre tudi za unikatne izdelke, ki so nekaj posebnega. Tako, kot so posebne one. Seveda je dobro, če veste, kakšne barve so vaši obdarovanki všeč. Ali se bolj navdušuje nad intenzivnimi toni ali bolj pastelnimi, ali ima rada tople ali hladne barve, morda tudi zgolj črno bele kombinacije? Predstavljajte si svojo obdarovanko v oblačilih, ki jih najpogosteje nosi, ter ji podarite nakit, ki se z njimi sklada. Razen, če kupujete nakit, ki bo namenjen posebni priložnosti. Takrat izberite ročno izdelan nakit, ki je nekoliko bolj klasičen.

Ročno izdelana zapestnica

Ročno izdelana zapestnica iz obarvanih lesenih kroglic.

Nad nakitom, ki ne prihaja izpod industrijskega kalupa, pa seveda niso navdušene zgolj elegantne ženske, temveč tudi tiste, ki so rade nekoliko bolj športne ter bolj v stiku z naravo. Zakaj? Ker ročno izdelan nakit omogoča uporabo najrazličnejših materialov. Kljub temu, da umetni materiali omogočajo izdelovanje pravih mojstrovin, ima marsikatera ženska vseeno raje preprostost, ki se skriva v lesu ali kamnu. Za tovrstne ljubiteljice naravnega in tudi za ljubiteljice tradicije lahko najdete celo ročno izdelan nakit iz usnja, volne ali prave idrijske čipke.

Nakit je načeloma najbolje podariti v kompletu, torej poskrbeti, da bo obdarovanka imela stilno usklajene uhane, ogrlico, zapestnico in prstan, razen v primeru, če katerega od teh kosov običajno ne mara nositi. Podarjanju kompletov se odrečemo tudi takrat, kadar ima posamezen kos nakita tolikšno težo, da bi bilo preveč, če bi mu dodali tudi druge. Tako so na primer trenutno v modi precej obilne ogrlice, za katere včasih kar ne vemo, ali gre za ogrlico, ali morda za neke vrste ovratnik, bogato okrašen z rožami, čipkami, volno ali kamni.

Ročno izdelana ogrlica

Obdarovanka bo zagotovo vesela pisane, ročno izdelane ogrlice.

Seveda pa se takrat, ko kupujete ročno izdelan nakit za darilo, ni potrebno takoj zateči k najbolj vsakdanjim kosom. Obdarovanko lahko prijetno presenetite, če ji boste za spremembo kupili umetelno izdelano broško, ki jo bo lahko nosila na plašču sli si z njo zapela lepo ovratno ruto oziroma šal.

Kategorija: Moda in oblačila

julij 10th, 2016 by socialko

Vsaka prava ekipa potrebuje svoj dres oziroma športna oblačila, ki jo ločujejo od drugih tekmovalcev in povezujejo. Pri marsikaterem športu je to celo obvezno, tudi na rekreativni ravni, saj je to najboljši način, da se člani nasprotnih ekip med seboj jasno ločijo in tako omogočijo lažjo ter bolj pregledno igro – tako za igralce same, kot tudi za morebitne gledalce in sodnika. Zagotovo so med nujnimi tudi nogometni dresi, brez katerih si danes ne znamo predstavljati nogometne tekme niti pri najmlajših kategorijah. In pri tem ne gre za nikakršen napuh. Nogometni dresi najmlajšim članom kluba, torej cicibanom, ne zagotavljajo postavljanja, temveč predvsem pomagajo graditi pripadnost klubu in vzbujajo ponos, da lahko igrajo za »svoje barve«.

Nogometni dresi po ugodnih cenah

Večji in močnejši klubi, ki imajo dobro finančno zaledje oziroma dovolj sponzorjev, imajo običajno po naročilu izdelane drese, ki se skladajo z njihovimi klubskimi barvami. Klubi, ki ne igrajo v najboljših ligah, pa so običajno precej skromnejši. Kadar predstavljajo nogometni dresi za klub precejšen strošek, saj je potrebno obleči več generacij nogometašev oziroma poskrbeti za vse, od veteranov in članov do najmlajših, pa se lahko precej prihrani, če se izberejo nogometni dresi, ki so konfekcijsko izdelani.

Nogometni dresi Habeco

Tako izberete med različnimi modeli kompletov, se odločite glede barve, podate količine v posameznih velikostih, in kakovostni dresi za nogomet so že lahko pri vas. Vse ekipe bodo hitro in poceni oblečene, vi pa poskrbite le še za tisk na majice. In če se nogometni dresi naročijo pri podjetju Habeco, bodo pri njih poskrbeli tudi za tega. Stroški bodo tako kar najnižji, dresi pa v modnih krojih, izbranih barvah in personalizirani.

Nogometni dresi – številke in sponzorji

Ker nogometni dresi prispevajo k upoštevanju pravil igre ter ločujejo obe ekipi, prav tako pa tudi ustvarjajo ekipni duh in ponos vsakega igralca, ki igra za izbrani klub, je za vsakega nogometaša najlepše, če je na majici zapisano njegovo ime. Nogometni dresi so zagotovo popolni šele, ko so na njih ime, številka ter seveda ime kluba ter logotipi sponzorjev. Ne gre namreč pozabiti, da je nogometni dres lahko zahvala in hkrati promocija podjetij, ki prispevajo v klubski proračun. Kadar gre za večji klub, ki ima s sponzorji prave sponzorske pogodbe, je tisk logotipa na dres tudi pogodbeno natančno določen, kadar gre za donatorje manjših klubov, pa je tisk na majico zagotovo lepa poteza, pa čeprav ni obvezna.

Otroški nogometni dresKako poskrbeti za tisk številk in sponzorjev? Če boste drese naročili pri Habecu, se lahko hkrati dogovorite za tisk po svojih željah, dostaviti jim morate zgolj vse »podatke«, torej številke, priimke, logotipe in imena podjetij, da se oblikujejo posamezne grafične podobe. Prav tako pa velja imeti v mislih, da se je potrebno držati tudi pravil nogometne igre, ki jih predpisujejo mednarodna nogometna pravila in Nogometna zveza Slovenije, ter se nanašajo tudi na opremo igralcev. Tako morajo imeti nogometni dresi številke, ki so visoke najmanj 25 centimetrov, same številke pa so lahko v razponu od 1 do 18.

Danes nogometni dresi torej niso nujno velik strošek, tako da lahko pravo klubsko vzdušje zagotovimo tudi v manjših klubih. Prav to je bistveno, saj mora imeti vsak klub v vsakem okolju možnost, da za igro navduši čim več novih, mladih igralcev, s tem pa pomaga graditi priljubljenost najboljše igre na svetu.

Kategorija: Moda in oblačila, Šport in prosti čas

marec 3rd, 2016 by socialko

Torbice, ki niso namenjene posebnim opravam, temveč povsem vsakdanji uporabi, morajo zadostiti kar nekaj kriterijem, da bi jih lahko imeli za res praktične. Če te zanima, kakšna torbica je modna in hkrati kakovostna ter izjemno uporabna, klikni tukaj in si poglej ponudbo torbic, ki izpolnjujejo vse te zahteve, poleg tega pa so na voljo tudi po ugodnih cenah. Sicer pa ti ponujamo tudi nekaj nasvetov, kako v množici torbic izbrati prav tisto, ki bo kar najbolj zadovoljila tvoje potrebe.

Kakšna naj bo torbica?

1. Torbice za vsak dan morajo biti nekoliko večje, saj nosimo v njih precej veliko stvari. Najbolje je, da je njihova zunanjost nekoliko trša, da torbica lepo stoji, poleg tega pa je v takšni torbici tudi veliko bolj enostavno pobrskati za potrebščinami – mehke torbice nas lahko ob iskanju v naglici precej spravljajo ob pamet.

Ženske torbice

V trši torbici boste precej lažje našli stvari, ki jih tisti trenutek potrebujete.

2. Torbica naj bo v notranjosti pregrajena na dva dela. Tako boste svoje stvari odlično ločili med seboj oziroma boste imeli občutek, da ste jih ločili v dva predala. Pregrada na sredini je lahko zgolj pregrada, lahko pa ima na vrhu zadrgo in se razpre – s tem dobite še en večji ločen prostor.

3. Za praktično uporabo morajo imeti torbice tudi dovolj manjših žepkov. Praktično je, če so ti namensko oblikovani – žep primerne oblike za mobilni telefon, ozek visok žepek za pisala in podobno. Prav tako je vedno odlično, če ima torbica v notranjosti tudi obroček, na katerega enostavno zapnete svoje ključe od stanovanja ter avtomobila.

4. Če se pri torbici srednja pregrada ne razpre v velik žep, v katerem lahko shranjujemo ličila, je vedno praktično, če kupimo poleg torbice še pripadajočo drobno kozmetično torbico, v katero pospravimo vse »šminke«.

Kozmetična torbica

Ne pozabite tudi na manjšo torbico, kamor boste pospravili vso kozmetiko.

5. Da nošenje torbice ne bo naporno takrat, ko greste v trgovino in pridete iz nje z rokami polnimi vrečk, ali pa takrat, ko imate torbico precej polno in težko (zaradi plastenke vode, fotoaparata, notesnika in podobno,), naj ima torbica poleg klasičnih ročajev vedno tudi pas za nošenje preko ramena. Ta naj se sname, da ga lahko odstranite in zvijete ter pospravite v žepek, kadar ni potreben.

Kategorija: Moda in oblačila