Ročno izdelan nakit

Potrebujete darilo za prijateljico, sodelavko, mamo ali partnerko? Včasih se zdi, da je nakup darila za žensko precej težavno opravilo, saj včasih zgolj s cvetlico niso zadovoljne. Hkrati morate pri nakupu katerega koli drugega darila vedno upoštevati njihovo pričakovanje, da natančno veste, kaj jim je všeč. Če imate tudi sami take težave, potem lahko predstavnico nežnejšega spola presenetite in ji podarite ročno izdelan nakit. Verjemite, da bo presenečenje popolno.

Ročno izdelan nakit je zadnja leta med ženskami izjemno priljubljen. Gre namreč za modne dodatke, ki jih ženske pač nikoli ne morejo imeti preveč, hkrati pa gre tudi za unikatne izdelke, ki so nekaj posebnega. Tako, kot so posebne one. Seveda je dobro, če veste, kakšne barve so vaši obdarovanki všeč. Ali se bolj navdušuje nad intenzivnimi toni ali bolj pastelnimi, ali ima rada tople ali hladne barve, morda tudi zgolj črno bele kombinacije? Predstavljajte si svojo obdarovanko v oblačilih, ki jih najpogosteje nosi, ter ji podarite nakit, ki se z njimi sklada. Razen, če kupujete nakit, ki bo namenjen posebni priložnosti. Takrat izberite ročno izdelan nakit, ki je nekoliko bolj klasičen.

Ročno izdelana zapestnica
Ročno izdelana zapestnica iz obarvanih lesenih kroglic.

Nad nakitom, ki ne prihaja izpod industrijskega kalupa, pa seveda niso navdušene zgolj elegantne ženske, temveč tudi tiste, ki so rade nekoliko bolj športne ter bolj v stiku z naravo. Zakaj? Ker ročno izdelan nakit omogoča uporabo najrazličnejših materialov. Kljub temu, da umetni materiali omogočajo izdelovanje pravih mojstrovin, ima marsikatera ženska vseeno raje preprostost, ki se skriva v lesu ali kamnu. Za tovrstne ljubiteljice naravnega in tudi za ljubiteljice tradicije lahko najdete celo ročno izdelan nakit iz usnja, volne ali prave idrijske čipke.

Nakit je načeloma najbolje podariti v kompletu, torej poskrbeti, da bo obdarovanka imela stilno usklajene uhane, ogrlico, zapestnico in prstan, razen v primeru, če katerega od teh kosov običajno ne mara nositi. Podarjanju kompletov se odrečemo tudi takrat, kadar ima posamezen kos nakita tolikšno težo, da bi bilo preveč, če bi mu dodali tudi druge. Tako so na primer trenutno v modi precej obilne ogrlice, za katere včasih kar ne vemo, ali gre za ogrlico, ali morda za neke vrste ovratnik, bogato okrašen z rožami, čipkami, volno ali kamni.

Ročno izdelana ogrlica
Obdarovanka bo zagotovo vesela pisane, ročno izdelane ogrlice.

Seveda pa se takrat, ko kupujete ročno izdelan nakit za darilo, ni potrebno takoj zateči k najbolj vsakdanjim kosom. Obdarovanko lahko prijetno presenetite, če ji boste za spremembo kupili umetelno izdelano broško, ki jo bo lahko nosila na plašču sli si z njo zapela lepo ovratno ruto oziroma šal.