Šport in prosti čas

Kako izbrati mestno kolo
marec 21st, 2019 by socialko

Mestno kolo je namenjeno vsem kolesarjem, ki se navdušujejo nad umirjeno mestno vožnjo in se s kolesom pogosto odpeljejo do trgovine, službe, na pošto in do drugih lokacij, ki niso preveč oddaljene od njihovega doma. Mestna kolesa so razpoznavna po pokončni obliki in krajši medosni razdalji. Sodijo v skupino preprostejših koles.

Čeprav so mestna kolesa namenjena krajšim vožnjam, pa je vseeno pomembno, da zase izberete kolo, ki vam bo ustrezalo v vseh pogledih. Pripravili smo nekaj najpomembnejših nasvetov, kako izbrati mestno kolo, ki vam bo odlično in dolgo časa služilo.

1. Posezite po pravi velikosti kolesa

Kupci koles večinoma nimajo dovolj informacij in znanja, ki lahko bistveno vplivajo na dober nakup. Pred nakupom morate zato vedeti, da je prava velikost oziroma dimenzija eden od najpomembnejših dejavnikov, ki bodo vplivali na vaše počutje med kolesarjenjem.

Žensko mestno kolo Bottecchia 212

Žensko mestno kolo Bottecchia 212 (Extremevital.com)

Če boste kupili premajhno ali preveliko kolo, boste to kaj hitro občutili v obliki bolečin v hrbtu, vratu, dlaneh in ramenih. Priporočena velikost okvirja kolesa se izbere na osnovi vaše telesne višine. Obstajajo prav posebne tabele, s katerimi si lahko pomagate. Našli jih boste tudi na spletu. Če boste upoštevali navodila tabele, boste kupili kolo, s katerim boste lahko na najboljši način izkoristili svoj telesni potencial, vožnja pa bo za vas en sam velik užitek.

2. Bodite pozorni na kakovost opreme kolesa

Poleg velikosti kolesa se morate pred nakupom seznaniti tudi o tem, katera in kakšna oprema bo za vas najprimernejša. Najbolj osnovna kolesa, ki so ponavadi najcenejša, vam ne bodo nudila povsem varne, udobne, zanesljive in tihe vožnje. Za dodatno opremo mestnega kolesa se po nasvet obrnite kar na strokovnjaka v trgovini, ki vam bo pomagal poiskati pravo rešitev.

3. Razmislite, katero mestno kolo vam najbolj ustreza

Vsekakor vam bodo v specializiranih kolesarskih trgovinah na voljo najrazličnejša mestna kolesa priznanih proizvajalcev. Zato je dobro, da že pred vstopom v trgovino vsaj približno veste, katero bo ustrezalo vašim željam in potrebam.

Moško mestno kolo Schwinn Cruiser ALU 1

Moško mestno kolo Schwinn Cruiser ALU 1 (Extremevital.com)

Pred izbiro in nakupom mestnega kolesa se vprašajte, ali želite imeti povsem novega ali se boste zadovoljili z nakupom rabljenega. Ali si želite imeti kolo s prestavami ali brez. Ali si morda želite imeti električno mestno kolo, ki je v tem trenutku pravi hit.

4. Ne zamenjajte ga za gorsko, cestno ali treking kolo

Če ste povsem odločeni, da si kolo želite imeti za vožnjo po mestu, potem ne kupujte katere koli druge vrste kolesa. Gorsko, cestno in treking kolo so športna kolesa, ki se od mestnega razlikujejo po marsičem. Športna vrsta koles od kolesarja zahtevajo aerodinamično vrsto, česar pa si pri mirni mestni vožnji verjetno ne želite. Zanjo je najpomembneje, da si izberete kolo, ki ponuja udobje in praktičnost.

5. Izogibajte se poceni kolesom

Priporočamo vam, da se pri izbiri mestnega kolesa ne ozirate samo na ceno. Bolje je, da se poceni kolesom ne preveč znanih proizvajalcev že na daleč izognete. Velika verjetnost je, da s takim kolesom ne boste prav dolgo časa zadovoljni, saj ne bo izpolnilo vseh vaših pričakovanj. Raje odštejete nekaj več denarja in pri urbani vožnji uporabljate kakovostno mestno kolo priznanega proizvajalca.

Žensko mestno kolo Schwinn Cruiser Fiesta

Žensko mestno kolo Schwinn Cruiser Fiesta (Extremevital.com)

Če ne veste, kje so vam na voljo mestna kolesa vrhunskih blagovnih znamk, imamo za vas še zadnji nasvet. Svetujemo vam, da se odpravite v eno izmed trgovin podjetja Extreme Vital, ki je znano po zelo pestri ponudbi in cenovni dostopnosti. Celoten prodajni asortiman mestnih in drugih koles lahko preverite tudi v njihovi spletni trgovini na povezavi www.extremevital.com. Prepričani smo, da boste našli kakovostno mestno kolo, ki bo usrezalo vašim zahtevam in željam.

Kategorija: Šport in prosti čas

Klasične kitare
julij 19th, 2018 by socialko

Ste se znašli pred nakupom svoje prve klasične kitare? Ali pa nakupujete prvo kitaro za svojega otroka? Ta postopek je lahko hkrati navdušujoč in zastrašujoč, saj najbrž o kitarah še ne veste veliko. Glasbilo bo otrok spoznaval počasi, pri tem pa naredil tudi veliko napak ter doživel marsikaj lepega. Zato vam pred nakupom klasične kitare svetujemo, da se za trenutek usedete, dobro razmislite ter upoštevate navodila, predstavljena v našem članku.

Izbira prave klasične kitare bo verjetno vsakemu nadobudnemu mlademu kitaristu zelo zaznamovala celo življenje. Zelo pomembna so ravno prva leta šolanja, saj se otrok takrat spoznava s kitaro in do nje vzpostavi odnos, ki ga bo imel celo življenje. Zato je še kako pomembno, da je klasična kitara otroku prijazna, privlačna in lahko igralna.

Za začetek otroku priporočamo kitaro ¾ velikosti

Najprej je seveda še kako pomembno, da je kitara primerne velikosti. Priporočamo vam, da za začetek otroku kupite kitaro ¾ velikosti. Takšno kitaro bo sicer v nekaj letih prerasel, zato nikar ne posezite po najdražji različici, seveda pa se izogibajte tudi cenenim kitaram. Slednje bodo zaradi svoje slabe izdelave in težav z igranjem otroku pobrale prav vso voljo do igranja na tem čudovitem instrumentu.

Klasična kitara VSG Pro Natura Silver 3/4

Klasična kitara VSG Pro Natura Silver 3/4

Pri takšnih kitarah je običajno dobra lastnost le njihova cena, vse ostalo pa je zelo vprašljivo. Tako se lahko srečate s slabimi navijalci, netočnostjo kitare, težkim igranjem in tako naprej. Običajne kvalitetnejše manjše kitare, ki bodo zadostile potrebam glasbene šole, lahko dobite že od 100 evrov dalje.

Kakšna je torej razlika med poceni in drago kitaro? Razlike so ogromne, kar bo vaš otrok začutil že zelo kmalu. Dražje klasične kitare so izdelane iz boljšega lesa, opremljene so tudi z boljšimi komponentami, uglasili pa so jih strokovnjaki. Dražje kitare zvenijo odlično.

Naslednja kitara bo kitarista spremljala več let

Ko bo otrok prerasel svojo prvo, manjšo klasično kitaro, pa je čas za nakup kitare, ki ga bo spremljala dalj časa. Zato mu privoščite kvalitetno glasbilo, da vam ne bo potrebno prav kmalu spet poseči v denarnico.

Priporočamo vam kitaro iz masivnega lesa, saj ima neprimerno lepši in glasnejši zvok. Bodite pozorni tudi na kakovost navijalk. Takšna kitara je zaradi same izdelave tudi lažja za igranje ter bo pridnemu in nadarjenemu učencu odprla pot v čisto nov svet glasbe.

Klasična kitara VSG Pro Andalus 4/4

Klasična kitara VSG Pro Andalus 4/4

Zavedajte se, da mora kitara učenca navdihovati. Svetujemo vam, da si v glasbeni trgovini Symphony ogledate klasične kitare VGS (Gewa) in poiščete najprimernejšo za otrokove potrebe. V primeru vprašanj ne odlašajte in se kar hitro obrnite na prodajalca. V omenjeni trgovini vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri kar najbolj ustrezne klasične kitare.

Ne pozabite tudi na pripomočke za kitaro!

Kitarist ne potrebuje zgolj kitare, temveč tudi nekaj pripomočkov, ki pripomorejo k lažje, boljšemu in bolj udobnemu igranju. Zato vam svetujemo, da si ogledate tudi različne pručke za kitaro, ki pomagajo pri pravilni drži, torbe za prenašanje kitare, s katero boste na enostaven način instrument prenašali naokrog, ter različne uglaševalce, saj se kitara lahko hitro razglasi.

Upoštevajte vse naše nasvete in prepričani smo, da boste z nakupom klasične kitare več kot zadovoljni!

Kategorija: Šport in prosti čas

maj 17th, 2017 by socialko

Keratin se v našem telesu nahaja naravno, vendar ga moramo pogosto vanj še dodatno vnašati. Omogoča nam, da dosegamo boljše rezultate v krajšem času. Izboljšuje našo moč tudi do 20 odstotkov, prav tako pa povečuje hitrost, eksplozivnost in regeneracijo. Zmanjšano obdobje regeneracije prinaša tudi boljše rezultate, saj lahko prej nadaljujemo z vadbo. Primeren je tudi za vegane in vegetarijance, ki s prehrano v telo dodajajo premalo kreatina. Posledično imajo manj mišične mase in jo težje izoblikujejo.

Naravno dopolnilo

QNT kreatin monohidratKreatin je naravna sestavina, ki jo najdemo v telesu živali in ljudi. S prehrano ga vnašamo z rdečim in belim mesom ter ribami. Namenjen ni samo vrhunskim športnikom, temveč tudi vegetarijancem, občasnim rekreativcem in drugim.

Pripomore k zmanjšanju utrujenosti mišic ter zvišanju eksplozivnosti in moči. V naših mišicah kreatin zadržuje vodo, kar pripomore k večji polnosti in trdnosti. Zavira nastanek mlečne kisline, ki nastaja med in po vadbi. Tako smo po vadbi manj utrujeni in razboleni. Naše telo zmore večje in hujše napore, brez dodajanja poživil v prehrano.

Vpliv na delovanje telesa

S povečanim vnosom kreatina boste pridobili večji dotok energije za daljše časovno obdobje. Sposobni boste dvigovati več teže in premagovati večje ovire, brez nastajanja mlečne kisline. Regeneracija po vadbi bo hitrejša in boljša, saj boste imeli manj poškodb in večji potencial za nadomeščanje odvečne telesne teže z mišicami.

Kreatin jemljite v posameznih ciklih, saj bo tako njegov učinek boljši in dolgotrajnejši. Telo na začetku potrebuje večji vnos, saj mora pričeti z nalaganjem.

Jemanje razdelite na cikle

Xcore kreatin MicronizedPrvi teden zaužijte vsaj šest obrokov po 5 gramov, da se kreatin naloži. Po enem tednu zmanjšajte dozo na 3 vnose po 5 gramov in nadaljujte s tem odmerkom naslednje tri tedne. Po treh tednih si vzemite teden dni premora, da telo prične samo proizvajati kreatin. Po enem tednu ponovno nadaljujte en teden s prvim ciklom, nadaljujte drugo tritedensko obdobje, nato pa si vzemite premor za vsaj mesec dni. Na ta način boste dosegli optimalne rezultate.

Kategorija: Šport in prosti čas

oktober 24th, 2016 by socialko

Vas mika, da bi se naslednje počitnice odpravili na otok Pag in se tam naužili sonca, se osvežili v valovih ob peščenih plažah, hkrati pa si privoščili dovolj zabave, da te ne boste pogrešali vse do novega leta? Otok Pag je prav zato, ker lahko ponudi vse od naštetega, izjemno priljubljen med mladimi, ki se poleti želijo predvsem sprostiti in porabiti odvečno energijo s plesom. Seveda pa se vedno poraja vprašanje, kako priti na otok Pag in kje se namestiti, da bodo počitnice stale kar najmanj. Za vas smo pripravili nekaj predlogov.

Prevoz na otok Pag

Če se boste na otok Pag odpravili z lastnim avtomobilom, je najbolje, da ne vozite do Paškega mostu, saj to pomeni, da morate potovati skoraj do Zadra, potem pa prevoziti še cel otok od juga proti severu, da pridete do mesta Pag oziroma mesta Novalja. Veliko boljša izbira je trajekt, saj tako skupaj potujete manj časa in prihranite pri gorivu. Potrebno je priti do Prizne, od tam pa ste s trajektom v petnajstih minutah že na Pagu, pri mestecu Novalja. Trajekt stane v sezoni (od začetka junija do začetka oktobra) 96 kun za avtomobil in 17 kun za odraslo osebo.

Trajekt Jadrolinija

Če lastnega prevoza nimate, trajekt iz Prizne ne pride v poštev. Bolje se je z vlakom zapeljati do reke, od tam pa do Novalje s katamaranom, ki spotoma ustavi še na otoku Rab. Vožnja traja dve uri in štirideset minut, karta v eno smer pa v poletni sezoni stane 80 kun, kar je pravzaprav zelo dobra cena – okoli 11 evrov.

Prevoz po Pagu

Ne glede na to, kako pridete na Pag, velja poskrbeti za prevoz tudi po samem otoku. Avto je najbolje pustiti parkiran pri apartmaju, saj sicer plačujete parkirnine. Do plaže greste lahko z avtomobilom, če je to racionalno. Torej, če je v njem veliko oseb in imate veliko opreme, sicer pa je bolje koristiti mestni avtobusni prevoz, ki iz Novalje vozi tudi na plažo Zrče.

Kje spati?

Otok Pag nudi dovolj apartmajev, hotelov in drugih namestitev, tako da običajno ni težav. Pri mestecu Novalja je vsem dobro znan avtokamp Straško, vendar mladi, ki se pridejo zabavat, niso vedno navdušeni nad kampiranjem. Kamp namreč zahteva nočni mir, zato je bolje poiskati apartma za večje število oseb, kjer se strošek dobro porazdeli, prav tako pa ni težave, če pridete nazaj nekoliko bolj glasni in v zgodnjih jutranjih urah. Za ugodno bivanje pa velja poleg apartmajev preveriti tudi hostle. V Novalji je v samem centru hostel Providenca, malo izven mesta pa hostel Moon Rocks.

Hostel Moon Rocks

V času najvišje sezone in tudi ob gostovanjih najboljših didžejev v klubih na plaži Zrče vsekakor velja, da si pravočasno rezervirajte apartma oziroma sobo v hostlu, da vam bodo na voljo najboljše cene.

Kategorija: Šport in prosti čas

julij 10th, 2016 by socialko

Vsaka prava ekipa potrebuje svoj dres oziroma športna oblačila, ki jo ločujejo od drugih tekmovalcev in povezujejo. Pri marsikaterem športu je to celo obvezno, tudi na rekreativni ravni, saj je to najboljši način, da se člani nasprotnih ekip med seboj jasno ločijo in tako omogočijo lažjo ter bolj pregledno igro – tako za igralce same, kot tudi za morebitne gledalce in sodnika. Zagotovo so med nujnimi tudi nogometni dresi, brez katerih si danes ne znamo predstavljati nogometne tekme niti pri najmlajših kategorijah. In pri tem ne gre za nikakršen napuh. Nogometni dresi najmlajšim članom kluba, torej cicibanom, ne zagotavljajo postavljanja, temveč predvsem pomagajo graditi pripadnost klubu in vzbujajo ponos, da lahko igrajo za »svoje barve«.

Nogometni dresi po ugodnih cenah

Večji in močnejši klubi, ki imajo dobro finančno zaledje oziroma dovolj sponzorjev, imajo običajno po naročilu izdelane drese, ki se skladajo z njihovimi klubskimi barvami. Klubi, ki ne igrajo v najboljših ligah, pa so običajno precej skromnejši. Kadar predstavljajo nogometni dresi za klub precejšen strošek, saj je potrebno obleči več generacij nogometašev oziroma poskrbeti za vse, od veteranov in članov do najmlajših, pa se lahko precej prihrani, če se izberejo nogometni dresi, ki so konfekcijsko izdelani.

Nogometni dresi Habeco

Tako izberete med različnimi modeli kompletov, se odločite glede barve, podate količine v posameznih velikostih, in kakovostni dresi za nogomet so že lahko pri vas. Vse ekipe bodo hitro in poceni oblečene, vi pa poskrbite le še za tisk na majice. In če se nogometni dresi naročijo pri podjetju Habeco, bodo pri njih poskrbeli tudi za tega. Stroški bodo tako kar najnižji, dresi pa v modnih krojih, izbranih barvah in personalizirani.

Nogometni dresi – številke in sponzorji

Ker nogometni dresi prispevajo k upoštevanju pravil igre ter ločujejo obe ekipi, prav tako pa tudi ustvarjajo ekipni duh in ponos vsakega igralca, ki igra za izbrani klub, je za vsakega nogometaša najlepše, če je na majici zapisano njegovo ime. Nogometni dresi so zagotovo popolni šele, ko so na njih ime, številka ter seveda ime kluba ter logotipi sponzorjev. Ne gre namreč pozabiti, da je nogometni dres lahko zahvala in hkrati promocija podjetij, ki prispevajo v klubski proračun. Kadar gre za večji klub, ki ima s sponzorji prave sponzorske pogodbe, je tisk logotipa na dres tudi pogodbeno natančno določen, kadar gre za donatorje manjših klubov, pa je tisk na majico zagotovo lepa poteza, pa čeprav ni obvezna.

Otroški nogometni dresKako poskrbeti za tisk številk in sponzorjev? Če boste drese naročili pri Habecu, se lahko hkrati dogovorite za tisk po svojih željah, dostaviti jim morate zgolj vse »podatke«, torej številke, priimke, logotipe in imena podjetij, da se oblikujejo posamezne grafične podobe. Prav tako pa velja imeti v mislih, da se je potrebno držati tudi pravil nogometne igre, ki jih predpisujejo mednarodna nogometna pravila in Nogometna zveza Slovenije, ter se nanašajo tudi na opremo igralcev. Tako morajo imeti nogometni dresi številke, ki so visoke najmanj 25 centimetrov, same številke pa so lahko v razponu od 1 do 18.

Danes nogometni dresi torej niso nujno velik strošek, tako da lahko pravo klubsko vzdušje zagotovimo tudi v manjših klubih. Prav to je bistveno, saj mora imeti vsak klub v vsakem okolju možnost, da za igro navduši čim več novih, mladih igralcev, s tem pa pomaga graditi priljubljenost najboljše igre na svetu.

Kategorija: Moda in oblačila, Šport in prosti čas

junij 27th, 2016 by socialko

Imate tudi vi dovolj novodobnih igrač, ki svetijo, piskajo in igrajo, ne da bi to imelo kakršen koli smisel, poleg tega pa se v nekaj tednih pokvarijo, ker so na hitrico izdelane nekje daleč na vzhodu? Ne le, da gre za igrače, ki so pravi hit nekaj mesecev, potem pa se otroci z njimi nikoli sploh ne igrajo več, temveč takšne igrače običajno tudi nimajo nobene vrednosti za otrokov razvoj.

Če bi radi poskrbeli, da bo igra pomagala pri osvajanju novih spretnosti, je tako veliko bolje, da se odločite za igrače, ki so popolna klasika, poleg tega pa so izdelane kakovostno. Ene takšnih so tudi lesene sestavljanke, ki otrokom pomagajo, da se učijo in razvijajo nove veščine.

Kakšne lesene sestavljanke so na voljo?

Raznovrstne lesene sestavljanke smo našli v spletni prodajalni vlakec.si, kjer se ponašajo z resnično veliko izbiro:

1. Najmlajšim so namenjene vstavljanke, torej lesene igralne plošče, v katere se vstavlja različne like. Te je treba uskladiti z obliko odprtine in sličico na plošči. Vstavljanke za dojenčke in malčke imajo običajno manjše število likov za vstavljanje, ti pa upodabljajo otrokom znane stvari, na primer domače živali. Za nekoliko večje oziroma malčke in predšolske otroke so na voljo sestavljanke z več deli, ki se jih medsebojno kombinira, lahko pa imajo tudi že abstraktni pomen, kot na primer črke. Med vstavljankami najdete tudi takšne, kjer se liki skozi njim prilagojene odprtine vstavljajo v škatlo: trikoten lik vstavimo skozi trikotno odprtino, krog v okroglo …

Lesena vstavljanka

2. Sestavljanke brez podlage, pri katerih kombiniramo zgolj izrezane delce iz lesa (ali drugega materiala) za večje otroke, imenujemo »puzzle«, po njih pa radi posežejo tudi odrasli. Poleg klasičnih dvodimenzionalnih so vam na voljo tudi tridimenzionalne. Za mlajše otroke pa so lesene sestavljanke lahko v obliki velikih kosov – dva ali trije koščki sestavijo slona ali muco.

3. Med tridimenzionalne sestavljanke spadajo tudi razne druge igrače, ki zahtevajo dobro koordinacijo med roko in vidom. Tako lahko otrok zlaga dele sestavljanke eno na drugo in s popolnim ujemanjem kosov sestavi vlak ali hišico.

Sestavljanka hiša

4. Najbolj zapletene lesene sestavljanke so seveda tridimenzionalne »gradbene« oziroma »arhitekturne« sestavljanke, na primer zlaganje kock po točno določenem zaporedju v veliko piramido.

Zakaj so sestavljanke tako priljubljene?

Sestavljanka zahteva od otroka kar nekaj umskega dela, poleg tega pa pomaga pri najmlajših razvijati tudi fino motoriko. Vsak košček je namreč treba prijeti (najprej stisniti v pest, kasneje prijeti v pincetni prijem) in ga vstaviti na pravo mesto. Hkrati se otrok glede na »vsebino« sestavljanke uči še dodatnih vsebin – pri živalskih sestavljankah o živalih, pri drugih o vozilih, o rastlinah, likih, barvah, deželah sveta …

Kategorija: Otroci in otroška oprema, Šport in prosti čas

maj 10th, 2016 by socialko

Rojstni dan ni zgolj dan, ki se ga z nekaj nostalgije spominjajo straši, temveč je za vsakega posameznika nov mejnik, ki ga želi obeležiti v prijetni družbi prijateljev. Rojstni dan je priložnost, da vsakdo vsaj enkrat letno poskrbi, da se v sproščenem okolju sreča s tistimi, ki jih sicer ne vidi dovolj pogosto, ali pa ne v dovolj sproščenem okolju. Na rojstni dan povabimo prijatelje, s katerimi smo se morda tudi že nekoliko oddaljili, pa bi radi spet poglobili vezi in se povezali.

Kje praznovati rojstni dan?

Nekoliko starejši radi za svoj rojstni dan povabijo na kosilo v restavracijo, še zlasti, če želijo praznovati v krogu sorodnikov. Kadar praznujemo zgolj s prijatelji, s katerimi se želimo zabavati kot v mladosti, pa je vedno odlična izbira povabilo na bowling. Ta zagotavlja aktivno zabavo, pri kateri se boste nekoliko razgibali, uživali ob glasbi in dobrih prigrizkih, predvsem pa boste imeli obilico priložnosti za obujanje starih spominov, pripovedovanje zgodb in anekdot.

Bowling

Bowling je priljubljen tako med moškimi kot ženskami, odličen pa je tudi takrat, kadar se na zabavi družijo pari – ti so včasih še posebej tekmovalni in tako poskrbijo za še več smeha.

Bowling v Ljubljani

Bowling SpiderČe boste svoj rojstni dan praznovali v Ljubljani, je odlična izbira Bowling center Spider v Tivoliju, kjer lahko najamete stezo brez kakršnih koli dodatkov ali pa se že v naprej odločite, da bodo pri njih poskrbeli za vaš rojstni dan in vam tako pripravili poleg pijače ter prigrizkov še kaj posebnega. Za več o njihovi ponudbi kliknite tukaj in preverite, kaj vse vam je na voljo, poleg tega pa jih lahko tudi kontaktirate in se dogovorite o čem povsem unikatnem. Nenazadnje lahko na bowlingu poskrbijo tudi za presenečenje slavljenca, ki ste mu zabavo pripravili vi, in sploh ne ve, da ga pri njih že čaka cel kup prijateljev, ki jih ni videl že celo večnost.

Kategorija: Šport in prosti čas

december 14th, 2015 by socialko

Ste si tudi vi od nekdaj želeli, da vaš avtomobil ne bi bil popolnoma enak kot avtomobili, ki jih vozijo drugi? Glede na to, koliko avtomobili stanejo, bi bilo nenazadnje prav, da bi imeli proizvajalci do vsakega svojega izdelka tudi nekoliko unikaten pristop, a ker bi to neizogibno povišalo cene, pač ni mogoče. Lahko pa za to, da bo vaš avto poseben in ga boste na parkirišču vedno takoj opazili, pa četudi je v množici avtov enake znamke, enakega modela in celo enake barve, poskrbijo nalepke za avto.

Zakaj bi izbrali nalepke za avto?

V prvi vrsti zagotovo zato, ker avtomobilske nalepke poskrbijo, da bo vaš jekleni konjiček drugačen od drugih, torej unikaten. Tega pa si želimo predvsem v dveh primerih. Prvi je, da želimo avto opremiti z znaki svojega podjetja ali dejavnosti, drugi pa, da želimo z njim izstopati in pokazati svoj življenjski stil. No, z avtomobilskimi nalepkami lahko damo drugim udeležencem prometa vedeti tudi to, da je v avtu prisoten otrok.

Nalepka - otrok v avtu

Med najbolj priljubljene sodijo avtomobilske nalepke – otrok v avtu.

Kadar potrebujete nalepke za avto, ki bodo pričale o vaši dejavnosti, jih je potrebno običajno izdelati po naročilu, torej na podlagi poslanega logotipa, ali pa proizvajalcu zgolj sporočite, kaj naj bi na avtomobilu pisalo. In pravzaprav sploh ni nujno, da ste velik podjetnik – tudi če se doma ukvarjate s kakšno dejavnostjo, ki je precej butična, a si želite nekaj reklame (za katero vemo, da je ni nikoli preveč), si lahko privoščite zanimive napise in poslikave.

Kaj pa, če bi želeli, da se drugi obračajo za vašim avtomobilom in si rečejo, da je ta še posebej športnega videza? Potem vam bodo prišle prav nalepke za avto, ki bodo vaš avtomobil po videzu, ne glede na dejansko moč motorja, spremenile v pravega športnika. Preverite, kaj vse vam je na voljo na spletni strani http://dekorativne-nalepke.si/nalepke-za-avto. Idej je kar nekaj in prav gotovo bodo prepričale vsakega ljubitelja hitre vožnje in športnih avtomobilov.

Nalepke za avto po meri

Če si želite poseben avto, ki bo izstopal, pa se vam seveda ni potrebno omejevati, kajti nalepke za avto se lahko naredijo tudi povsem po vaših željah in okusu. Zakaj bi bil vaš avto dolgočasen, ko pa ga lahko okrasite s kakršnimi koli podobami? Nikjer ne piše, da imajo lahko slikovite avtomobile samo podjetniki, zastopniki, športniki in pevske zvezde – tudi vi si lahko privoščite poslikave in napise, ki ste si jih vedno želeli, pa niste vedeli, kje jih naročiti.

Avtomobilske nalepke

Z avtomobilskimi nalepkami lahko izrazimo tudi stil vožnje.

Naj vaš avtomobil zasije tako, da nanj namestite kakovostne nalepke za avto, ki bodo še dodatno pričale o tem, kdo je lastnik avtomobila oziroma kakšna oseba je njegov voznik.

Kategorija: Šport in prosti čas

julij 8th, 2015 by socialko

Počitnice, dopust, vikendi ali proste večerne in popoldanske urice so možnost, da si nekoliko oddahnemo. Čas, da pozabimo na vsakdanje skrbi, se napolnimo z energijo in si privoščimo tako imenovano kakovostno preživljanje prostega časa. Kaj pa naj bi kakovostno preživljanje prostega časa sploh bilo?

Pravzaprav se to frazo precej pogosto uporablja, da bi se z njo povedalo, da počnemo nekaj posebnega, smiselnega in koristnega. A koristno preživljanje prostega časa dejansko ni nič posebnega. Pomeni le to, da počnemo telesno ali umsko aktivne stvari, ki nas veselijo ter izpopolnjujejo – in to lahko počnemo sami, v dvoje, s prijatelji ali z družino.

Prostočasne aktivnosti ne smejo biti obveza!

Da bi koristno preživeli prosti čas, se običajno lotimo najrazličnejših hobijev – torej tistih stvari, ki nas veselijo in sproščajo, ob katerih si napolnimo svoje baterije. Za nekatere je to ustvarjanje, za druge branje, za tretje šport, za marsikoga pa na primer vrtičkanje. Vendar je hobi del prostega časa le, dokler ne postane obveza.

Branje

Tudi branje lahko pomeni kvalitetno preživljanje prostega časa.

Marsikateri hobi se spremeni v obveznost, še zlasti, če imamo opravka z živimi stvarmi, ki nam diktirajo svoj ritem. Tako je z vinogradništvom, čebelarstvom, delom na vrtu, »hobi« vzrejo različnih živali. Ko stvari delamo zato, ker jih je treba in takrat, ko jih je treba, dejansko ne gre več za pravi prosti čas. To pomeni, da morate imeti poleg te dejavnosti vedno še nekaj drugega, kar lahko počnete tako, da si sami narekujete ritem, in kar vas sprosti, ne da bi mislili na obveznost.

Telo in um

Sprostite se

Sprostite telo in um.

Prosti čas je treba izkoristiti tako za umske kot telesne aktivnosti. Če boste samo brali, se bo polenilo telo. Če boste zgolj kolesarili, se bo polenil um. Prosti čas naj bo tisti, med katerim dobro poskrbite za oba, hkrati pa tudi za njuno sproščanje. Res je, tudi um potrebuje počitek in vedno je dobro, če znate sprostiti misli in jih prevedriti z jogo ali drugimi tehnikami. Prav tako pa tudi telesu prija nekaj sprostitve in razvajanja – savna, masaža, kopel …

Samota in družba

Nekateri ljudje svoj prosti čas radi izkoristijo v družbi, drugi so povsem zadovoljni, če so lahko zgolj sami s sabo. Ljudje dejansko potrebujemo oboje. Če imate družino, potem je vedno nujno, da del prostega časa izkoristite za aktivnosti, ki vas bodo povezale, hkrati pa si morate vedno vzeti tudi nekaj časa zase. Poleg tega je vedno nujno tudi najti čas za partnerja in za prijatelje. Včasih ni nič narobe, če dovolj stare otroke pustite doma in greste ven skupaj s partnerjem, ali pa na pijačo s prijatelji.

Kategorija: Šport in prosti čas