Otok Pag tudi za mlade!

Vas mika, da bi se naslednje počitnice odpravili na otok Pag in se tam naužili sonca, se osvežili v valovih ob peščenih plažah, hkrati pa si privoščili dovolj zabave, da te ne boste pogrešali vse do novega leta? Otok Pag je prav zato, ker lahko ponudi vse od naštetega, izjemno priljubljen med mladimi, ki se poleti želijo predvsem sprostiti in porabiti odvečno energijo s plesom. Seveda pa se vedno poraja vprašanje, kako priti na otok Pag in kje se namestiti, da bodo počitnice stale kar najmanj. Za vas smo pripravili nekaj predlogov.

Prevoz na otok Pag

Če se boste na otok Pag odpravili z lastnim avtomobilom, je najbolje, da ne vozite do Paškega mostu, saj to pomeni, da morate potovati skoraj do Zadra, potem pa prevoziti še cel otok od juga proti severu, da pridete do mesta Pag oziroma mesta Novalja. Veliko boljša izbira je trajekt, saj tako skupaj potujete manj časa in prihranite pri gorivu. Potrebno je priti do Prizne, od tam pa ste s trajektom v petnajstih minutah že na Pagu, pri mestecu Novalja. Trajekt stane v sezoni (od začetka junija do začetka oktobra) 96 kun za avtomobil in 17 kun za odraslo osebo.

Trajekt Jadrolinija

Če lastnega prevoza nimate, trajekt iz Prizne ne pride v poštev. Bolje se je z vlakom zapeljati do reke, od tam pa do Novalje s katamaranom, ki spotoma ustavi še na otoku Rab. Vožnja traja dve uri in štirideset minut, karta v eno smer pa v poletni sezoni stane 80 kun, kar je pravzaprav zelo dobra cena – okoli 11 evrov.

Prevoz po Pagu

Ne glede na to, kako pridete na Pag, velja poskrbeti za prevoz tudi po samem otoku. Avto je najbolje pustiti parkiran pri apartmaju, saj sicer plačujete parkirnine. Do plaže greste lahko z avtomobilom, če je to racionalno. Torej, če je v njem veliko oseb in imate veliko opreme, sicer pa je bolje koristiti mestni avtobusni prevoz, ki iz Novalje vozi tudi na plažo Zrče.

Kje spati?

Otok Pag nudi dovolj apartmajev, hotelov in drugih namestitev, tako da običajno ni težav. Pri mestecu Novalja je vsem dobro znan avtokamp Straško, vendar mladi, ki se pridejo zabavat, niso vedno navdušeni nad kampiranjem. Kamp namreč zahteva nočni mir, zato je bolje poiskati apartma za večje število oseb, kjer se strošek dobro porazdeli, prav tako pa ni težave, če pridete nazaj nekoliko bolj glasni in v zgodnjih jutranjih urah. Za ugodno bivanje pa velja poleg apartmajev preveriti tudi hostle. V Novalji je v samem centru hostel Providenca, malo izven mesta pa hostel Moon Rocks.

Hostel Moon Rocks

V času najvišje sezone in tudi ob gostovanjih najboljših didžejev v klubih na plaži Zrče vsekakor velja, da si pravočasno rezervirajte apartma oziroma sobo v hostlu, da vam bodo na voljo najboljše cene.

oktober 24th, 2016 by