Makita – japonska kakovost

Pri vseh stvareh, ki vključujejo vsaj nekaj tehnike, dobro vemo, da lahko zaupamo Japoncem. Ti so nas že davno prepričali s svojo kakovostjo pri izdelovanju avtomobilov, televizorjev, fotoaparatov, računalnikov in še marsičesa drugega. Tudi med obrtniki in mojstri veljajo Japonci za pojem najvišje kakovosti. Predvsem zaradi blagovne znamke Makita, ki ponuja vrhunsko orodje že več kot 100 let.

Orodje Makita

Makita je najbolj znana po svojem električnem in akumulatorskem orodju, čeprav nudi tudi ročno orodje in mnogo drugega pribora. Orodje Makita je pogosto prva izbira profesionalcev na področju mizarske, kovinarske, gradbene in še marsikatere druge dejavnosti, predvsem v primeru, da se potrebuje električno orodje za vrtanje, vijačenje, rušenje, rezanje, brušenje, poliranje, oblanje, žaganje, dolbenje. Poleg klasičnega vam nudijo tudi pnevmatsko orodje, s katerim je delo še lažje. Makita vam zagotavlja tako kakovostne kompresorje (za stisnjen zrak in visokotlačne) kot žebljalnike in spenjalnike.

Kaj pa, kadar pride do izpada električne energije? Da se delo takrat ne bo ustavilo, si lahko zagotovite z agregati Makita, ki vam bodo zagotovili, da lahko nadaljujete s svojim delom ali pa jih seveda uporabite takrat, kadar je potrebno kaj postoriti tudi na terenu, daleč od električnih priključkov.

Makita za polprofesionalne in amaterske potrebe

Kadar orodja ne potrebujemo za profesionalno delo, temveč bolj za razna popravila doma in urejanje okolice doma, se običajno odločimo za akumulatorsko orodje, ne pa električno. Orodje Makita ponuja različne range akumulatorskega orodja glede na samo baterijo (Li-ion, Ni-Cd, Ni-Mh), in tako kot so z njim zadovoljni profesionalci, so tudi amaterji.

Vijačnik Makita
Orodje Makita velja za najvišji standard kakovosti in tehničnih specifikacij.

Sicer pa Makita ne nudi zgolj orodja za popravila in za v delavnico, temveč tudi marsikaj, kar potrebujete na vrtu. Poleg motornih žag ima v ponudbi še kakovostne električne škarje za žive meje, kosilnice, prezračevalnike trate, puhalnike, električne kose, škropilnice, vrtalnike za zemljo, črpalke za vode, visokotlačne čistilne naprave, električne škarje za trato in še marsikaj, s čimer lahko okolico svojega doma spremenite v pravi raj.

Dokaz, da je Makita kakovostna

Če se na posamezne znamke orodja ne spoznate kaj dosti, potem vam lahko za zabavo povemo nič kaj zabavno zgodbo enega od uporabnikov orodja Makita. Mizar, ki se ukvarja z montažami v tujini, za kar skrbi s tremi ekipami po štiri, je v zadnjih dveh letih že drugič ostal brez vsega orodja Makita. Kot je povedal, sam meni, da nepridipravi dejansko načrtno spremljajo gibanje njegovih ekip in pretkano načrtujejo, kako bodo odnesli njegove »Makite«. Policija ob nobeni tatvini ni bila uspešna, zato sedaj razmišlja, da bo poskrbel za dodatno varovanje v avtomobilih z orodjem – ker je namreč ponovno kupil orodje Makita.