Grajske poročne lokacije

Poroka je velik življenjski mejnik, ki ga radi obeležimo skupaj s svojimi najbližjimi in najdražjimi – ne glede na to, koliko časa smo že v zvezi. Pri nas so za poroko na voljo najrazličnejše poročne lokacije, med najbolj priljubljenimi pa so tudi slovenski gradovi. Ljubljanski grad, grad Fužine, Snežnik, Bogenšperk, grad Laško, dvorec Gredič in drugi so v času porok vedno zasedeni, tam pa se odvija vsako soboto tudi po več porok.

Zakaj so grajske poročne lokacije med najbolj priljubljenimi?

Njihovo popularnost velja gotovo pripisati sami klasični tradiciji, po kateri je poroka razkošen dogodek. Razkošne obleke, razkošna darila, razkošne pojedine pa naj bi spremljale tudi temu primerno razkošne poročne lokacije. Grad je zagotovo okolje, ki »pristaja« k poroki in naredi poročni dan še bolj poseben. Če si želite ogledati nekaj najbolj zanimivih gradov, ki nudijo poročne storitve, preverite nekaj spletnih predstavitev in prepričali se boste, da znajo tam res poskrbeti za popolno poročno vzdušje v več stoletij stari idili.

Grajska poroka

Grajska poroka je in vedno bo nekaj posebnega.

Drugi razlog, da spadajo gradovi in dvorci med najbolj priljubljene poročne lokacije, pa je zagotovo možno najti v sodobni vzgoji žensk. Te so že kot deklice pod vplivom pravljic in sanjarjenj o princu na belem konju, kar sodobni ženski mediji v obliki modnih revij še potencirajo. Tudi ženske, ki so sicer neodvisne in se ne uklanjajo tradicijam, pri poroki in izbiri poročne lokacije zamižijo na eno oko. Za svoj posebni dan so rade princese oziroma kraljice v beli obleki, v spremstvu šarmantnega princa (brez belega konja) in na gradu. Privoščijo si dan sanjarjenj, pa čeprav se že čez nekaj dni ponovno vrnejo v službo, plačujejo položnice, skrbijo za gospodinjstvo in hitijo na fitnes. Včasih si je lepo privoščiti nekaj sanjarjenja, kajne?

Grajske poročne lokacije se med seboj seveda razlikujejo in tako lahko na nekaterih opravite zgolj poročni obred, druge pa imajo tudi restavracijo oziroma primeren prostor za svatbo. Kadar je svatov veliko in jim ne želite zakuhati vožnje z enega konca mesta na drugega (kar lahko povzroči tudi zamude), je vsekakor priporočljiva izbira grajske poročne lokacije, kjer vam bodo lahko ponudili tako obred kot tudi poročno zabavo. Še bolje pa je, če so na isti lokaciji na voljo tudi prenočišča, tako za ženina kot nevesto, kot tudi za tiste svate, ki so prišli od daleč (in če ponudijo ugodno ceno, še toliko bolje).

Poroka na Gradu Otočec

Na voljo vam je tudi grajska poroka na Gradu Otočec.

Možnosti za grajske poročne lokacije je, kot rečeno, pri nas kar nekaj. Izberite tisto, ki se vam zdi najbolj romantična in najbolj idilična, pa se boste imeli na svoj usodni dan zares kraljevsko.

23 oktobra, 2015 by