Pulzna magnetna terapija

Zdravljenje bolezni pogosto ne poteka zgolj s farmacevtskimi sredstvi, temveč si lahko pomagamo tudi z najrazličnejšimi drugimi metodami in pripomočki, ki so včasih del alternative, marsikaterega med njimi pa uporablja tudi uradna medicina. Med tistimi, ki jih priporočajo tudi strokovnjaki s področja medicine, je tudi pulzna magnetna terapija, ki zdravi bolezni in pomaga pri okrevanju ter boljšemu počutju s pomočjo pulzirajočih elektromagnetnih polj. Z njo si lahko pomagamo tako pri najbolj vsakdanjih težavah, na primer glavobolih, kot tudi pri težavah z resnimi, akutnimi in degenerativnimi boleznimi: bolečinah v sklepih in hrbtenici, osteoporozi, revmi in artritisu, boleznih srca in ožilja, za krepitev imunskega sistema, pri športnih poškodbah in še bi lahko naštevali.

Kako deluje pulzna magnetna terapija?

Terapija s pulznimi elektromagnetnimi polji oziroma pulzna magnetoterapija je najbolj učinkovita na področju ortopedije, kjer lahko z aplikacijo pulznih elektromagnetnih polj neposredno na tkiva poskrbimo celo za celjenje zlomov kosti. Kako je to mogoče? Pulzna magnetna terapija deluje neposredno na celice in stimulira njihovo obnavljanje ter normalno delovanje. Učinkovitost so potrdile tudi empirične raziskave, zaradi katerih je pulzna magnetna terapija sprejeta v uradni medicini.

Obnavljanje celic
Pulzna magnetoterapija stimulira obnavljanje celic.

Tako kot deluje na kosti, pa pulzna magnetna terapija vpliva tudi na vse druge celice telesa. Zaradi tega se uporablja za stimulacijo celične obnove in zdravljenja pri najrazličnejših zdravstvenih težavah, pri katerih lahko poskrbimo za zdravljenje z vplivom na biokemijske ter biofizikalne procese v celicah. Magnetoterapija namreč poskrbi, da pride zaradi večje prepustnosti celične stene oziroma membrane do večjega vnosa kisika in hranilnih snovi v vsako celico, s tem pa se celica regenerira.

Kako učinkovita je pulzna magnetna terapija, se raziskuje tudi na mnogih novih področjih. V preteklem desetletju so se pričele obširne raziskave, ki potrjujejo učinkovitost magnetoterapije pri bolnikih z depresijo, pri katerih ni bilo odziva na zdravljenje z antidepresivi.

Pulzna magnetna terapija vsekakor deluje celostno in ima vpliv na celotno področje telesa, ki mu je izpostavljeno – pod vplivom magnetnih sil so ob terapiji vsi notranji organi dela telesa, na katerem se izvaja terapija.

Kako poteka uporaba?

Če želite poskrbeti za svoje zdravje s pomočjo magnetoterapije, se lahko odločite za nakup blazine za terapijo ali pa si to po potrebi zgolj izposodite. To se priporoča še posebej po odpustitvi iz bolnišnice po zdravstvenih posegih ali pri poškodbah. Magnetno blazino je najbolje uporabiti dvakrat do trikrat dnevno, celovito trajanje uporabe pa naj bo vsaj pet tednov. Dokazano je namreč, da pulzna magnetna terapija prinese občutno razliko.

Blazina za magnetno terapijo
Magnetna blazina vam pomaga pri najrazličnejših boleznih.

Pri uporabi blazine za terapijo sicer ne boste čutili njenega delovanja, saj ljudje delovanja magnetnih polj ne zaznavamo dovolj intenzivno, vsekakor pa boste čutili njene blagodejne učinke.