Epson kartuše – največja in najugodnejša ponudba

Kljub temu, da so me moji bližnji že večkrat nagovarjali, naj si za svoje delo kupim nov, sodobnejši laserski tiskalnik, ki bi menda tiskal precej hitreje kot ta, ki ga imam sedaj, se od svojega starega nekako kar ne morem ločiti. Uporabljam ga že osem let, vendar še vedno brezhibno deluje, pa ga nisem imela niti enkrat v popravilu. Zakaj bi torej menjala nekaj starega, a delujočega, za nekaj novega in modernega, kar pravzaprav opravi povsem isto delo?

No, počasi sem vendarle našla razlog: Epson kartuše. Glede na to, da moj tiskalnik spada med precej stare in da Epson menda niti več ne velja za znamko, ki bi bila med tistimi najbolj cenjenimi, se mi je namreč zgodilo, da v trgovini, kjer sem običajno kupovala svoje Epson kartuše, modela za moj tiskalnik naenkrat niso imeli več na zalogi. Zakaj? Zato, ker za te »predpotopne« Epson kartuše menda sploh ni bilo več povpraševanja.

Epson kartuše
Epson kartuše za barvni tiskalnik so še vedno v uporabi.

Moja hči je hitro ugotovila, da je imela prav, ko me je nagovarjala k nakupu novega tiskalnika, a se nisem tako hitro vdala. Predpotopne? Pa kaj še … Sama nisem toliko »predpotopna«, da se ne bi znašla, in tako sem za Epson kartuše še isti dan pobrskala na spletu. In seveda sem ugotovila, da je Epson pri nas še vedno zelo prisoten, da se zanj še vedno prodaja cela gora kartuš – in med njimi tudi tiste, ki jih potrebujem jaz.

Poklicala sem na podjetje, ki prodaja Epson kartuše preko spleta, in se pozanimala o tem, ali jih imajo za moj tiskalnik dovolj na zalogi, oziroma ali naj me skrbi, da jih ne bodo več dobavljali, ker gre pač za precej star tiskalnik in je morda povpraševanja premalo. Zagotovili so mi, da ni tako, in da je povpraševanja res manj, a da nisem edina, ki me še zanimajo Epson kartuše določenega modela. Ja, očitno ima še kdo drug tiskalnik, ki je »predpotopen«, ne samo jaz.

Kartuše za Epson tiskalnik
Povpraševanja po Epson kartušah je danes precej manj kot nekoč.

Kakor koli, pri njih nisem kupila samo ene Epson kartuše, temveč sem si naredila kar malo zaloge – nekaj črnih in nekaj barvnih, da mi ne bo treba spet prekmalu naročati. Kar je najlepše, pa je to, da sem kartuše dobila celo po nižji ceni, kot sem zanje plačevala prej.

Sicer pa sem prav ponosna, da se nisem vdala in kupila novega tiskalnika. Mladi pač menijo, da je vsaka malo starejša stvar za odpis in bi vsaki dve leti kupili vse novo. Sama pa menim, da je treba določeno tehnologijo oziroma napravo uporabljati, dokler deluje, in dokler ti zadostuje.