5 znakov, da ste nekomu všeč

V svetu zmenkov in iskanja partnerja je pomembno prepoznati signale, ki nam sporočajo, da smo nekomu všeč. Verjetno jih kar nekaj prepoznamo vsi, a so med njimi tudi takšni, za katere sprva morda ne bi menili, da nam sporočajo prav to.

V nadaljevanju sledi pet znakov, da ste nekomu všeč, ki vam do tega trenutka verjetno niso bili 100-odstotno zagotovilo, da si mislite prav. Včasih je kar malce težko oceniti, ali želi nekdo s pogledom ali gesto sporočiti, da smo mu všeč, ali gre zgolj za naključje.

1. Navidezno nehoteni dotiki

Če se vas oseba med pogovorom ves čas povsem nedolžno dotika, je to lahko znak, da ste ji všeč. Med te dotike sodijo trepljanje po hrbtu, dotikanje oblačil in instinktivno prijemanje za roke.

Lahko pa se dotiki izrazijo tudi drugače, in sicer preko dotikanja predmetov na mizi, morda kozarca, steklenice, pepelnika itd. V tem primeru gre za navidezno igranje, ki pa subtilno sporoča nekaj povsem drugega.

2. Pogost stik z očmi, daljši od treh sekund

Včasih v lokalu ujamemo pogled neznanca ali neznanke, se za trenutek zadržimo na njem in pogled umaknemo. Če se dogaja, da z isto osebo večkrat ujamete takšen trenutek in se spogledujeta dlje od treh sekund, je to lahko znak, da med vama obstaja privlačnost. Intenziven očesni stik, ki traja dlje od običajnega, kaže na globoko zanimanje.

Očesni stik
Dolgotrajen očesni stik je jasen pokazatelj, da ste “simpatiji” všeč.

Če oseba neprestano išče vaš pogled, se smehlja ali spusti pogled, ko ga ujamete, so to lahko močni znaki simpatije. Morda je nekoliko drugače v primeru, ko ste na zmenku. Takrat je očesni kontakt pričakovan, vseeno pa se čuti drugačen pogled, če ste na spoznavnem resnem zmenku ali morda na poti romantične avanture, kakršne ljudje iščejo na spletu.

3. Posnemanje gest in gibov

Ste sogovornika oziroma sogovornico med klepetom kdaj ujeli pri posnemanju vaših gest in gibov? Najlažje je to opaziti, ko pogovor poteka že nekaj časa in nenadno spremenite položaj sedenja ali zgolj rok, oseba nasproti vam pa nevede v trenutku stori isto.

Podobno velja za nenaden pogled v smer, kamor ste sami pogledali, ali pa popravljanje las, morda pogled na telefon. To pomeni, da ima oseba ves čas oči na vas, vas opazuje in ocenjuje.

4. Poseben ton glasu

Sprememba tona glasu je lahko pokazatelj, da se oseba trudi biti bolj privlačna. Če nekdo nekoliko spusti ton glasu ali ga naredi bolj nežnega, ko govori z vami, to lahko nakazuje na romantično zanimanje.

Sprememba tona glasu
Tudi sprememba tona glasu lahko nakazuje na to, da ste osebi všeč.

Tudi igranje s tempom govora ali uporaba nekoliko nižjega ali višjega tona lahko pripomore k ustvarjanju intime med pogovorom. Pazite na te subtilne odtenke, saj lahko pripomorejo k razkrivanju resničnih čustev. Nekatera jasno kažejo na zaljubljenost, druga celo na kakšne erotične zgodbe, ki se vrtijo v mislih osebe.

5. Iskanje priložnosti za stik

Se vam je že kdaj zazdelo, da si nekdo na vse kriplje prizadeva, da bi se znašel v vaši bližini na način, da organizira kakšne skupne dogodke, zabave in podobne dejavnosti, kamor ste vedno vabljeni? Morda se prične družiti z vašimi prijatelji, z njimi redno komunicira, da vam je tako redno na očeh. Vse to so lahko znaki, da ste osebi všeč.