Poskrbite za otrokovo varnost v prometu

Nošenje čelade ni samo zakonsko obvezno, temveč je tudi nujno, saj vašega najmlajšega obvaruje pred poškodbo v nesreči. Otroci radi brezskrbno tekajo naokoli. Težava se pojavi, ko so na skiroju, poganjalcu ali kolesu in njihovo ravnotežje ni odvisno samo od njih, temveč tudi od same površine, ovir na cesti ali drugih udeležencev v prometu.

Tudi vi si med vožnjo s kolesom nadenite čelado in bodite zgled vašim najmlajšim.

Pravilen nakup otroške čelade

Pred samim nakupom otroške čelade morate vašemu otroku najprej izmeriti obseg glave. Merilni trak postavite otroku tik nad ušesa, približno en do dva centimetra nad obrvmi ter ga ovijte okoli glave. Rezultat odčitajte na čelu. Šele tako boste lahko kupili čelado pravilne velikosti in oblike.


Čelada se mora tesno prilagajati glavi, a vseeno otroka ne sme tiščati ali vezati. Med nošenjem prav tako ne sme opletati na nobeno stran. V kolikor otroška čelada opleta, ni pravilna za vašega otroka. Najprej poizkusite čelado prilagoditi s sistemom za namestitev in v kolikor to ne bo delovalo, poizkusite z manjšo številko.

Popolno prepletanje kvalitete in varnosti

Ta pomembna pokrivala za glave so narejene iz kakovostnih in trpežnih materialov. Nekatere čelade imajo tudi odstranljivo zaščitno peno na notranji strani, ki poskrbi za dodatno ublažitev pred udarci.

  • Otroška čelada - črna

Čelade imajo tudi zračni sistem z luknjami, ki preprečuje pretirano potenje vašega malčka. Zaradi sistema za namestitev in prilagajanje bodo otroci lahko čelado uporabljali več let. Na nek način bodo rasli skupaj z njo.

Novi dizajni, nove barve

Včasih otroci niso želeli nositi čelad, saj so bile preveč robustne, neprivlačne oblike in barve. Sedaj so na tržišču otroške čelade raznolikih barv, vzorcev, poslikav, oblik in kombinacij. Nekateri starši se odločijo za nakup več različic, katere lahko otroci barvno kombinirajo tudi s svojimi oblačili in kolesom. Vaš otrok lahko izbira med različnimi dizajni – od gasilske poslikave, malega puhastega zajčka do pisanega metulja.