Razrez cevi z laserjem: postopek in prednosti

Razrez cevi je vsekakor storitev, ki v kovinsko predelovalni industriji sodi med zelo iskane. O tem, zakaj je pri razrezu cevi najbolje uporabiti laser, povemo več o nadaljevanju. Zagotovo pa gre pri tem za toliko prednosti, da jih ni moč spregledati.

Prav tako je pomembno, da je sam postopek razreza optimiziran in nam nudi karseda visoke hitrosti obdelave, ob tem pa ne skopari z natančnostjo. Ker je pri vrhu želja in zahtev tudi čim ugodnejša cena, je jasno, da je laserski razrez idealna izbira.

Postopek razreza cevi z laserjem

Za začetek povejmo, da je pri razrezu cevi z laserjem ključnega pomena uporabljati ustrezno tehnologijo. Ta ves čas napreduje, zato mora biti podjetje, ki se s to storitvijo ukvarja, ves čas na tekočem. Danes velja, da je za laserski razrez cevi ena najboljših rešitev Lasertube LT5.

Lasertube LT5

Naprava je dokaj enostavna za uporabo in tudi upravljanje. Lasertube LT5 je izjemno robustna naprava, ki je zasnovana za visoko proizvodnjo in manj pogoste menjave izdelkov. V primerjavi z nekaterimi drugimi napravami za razrez cevi je omenjena kar do 2x hitrejša.

Fiber tehnologija

Govorimo o napravi, ki za razrez uporablja tehnologijo imenovano fiber. Od tistih, ki delujejo s tehnologijo CO2, se razlikuje po tem, da lahko režemo tudi baker in medenino, kar znatno olajša izbiro. Še ena prednost pa tiči v vrhunskih zmogljivostih, ko govorimo o obdelavi materialov s tankimi stenami.

Laserska tehnologija omogoča tudi obdelavo materialov dokaj zapletenih oblik, kar še dodatno pohitri celoten postopek. K temu izdatno pripomore avtomatski zalogovnik, ki cevi pripravlja kar pred samo obdelavo.

Prednosti prevladajo

Da gre pri laserskem razrezu cevi za najboljšo izbiro ta hip, pričajo vse prednosti, ki jih postopek nudi. O teh nekaj več spodaj, ko se bomo osredotočili na različna področja.

  • Hitrost. Ena ključnih prednosti laserskega razreza cevi tiči v hitrosti obdelave. Ta s seboj prinaša še druge prednosti, saj skrajšan čas obdelave pomeni tudi izrazito nižje stroške. Ko govorimo o stroških, pa so ti enako pomembni za tistega, ki storitev nudi, kot za naročnika.
  • Natančnost. Ko govorimo o laserju, je takoj jasno, da bomo z njim dosegli izjemno natančnost. To pa je še kako pomembno, ko je potrebno izdelati večje število popolnoma enakih izdelkov. Zgoraj smo omenili napravo Lasertube LT5, za katero lahko zapišemo, da velja za eno najsodobnejših rešitev za obdelavo cevi in profilov.
  • Varčnost. Omenili smo že, da hitrost prinaša pozitivne posledice glede stroškov. Ti so nižji za izdelovalca in naročnika, pri čemer pa moramo dodati še vidik ekologije. Z manjšo porabo električne energije in manj odpada (zaradi natančne obdelave) se poskrbi tudi za precej manjši vpliv na okolje.

Komentiranje je onemogočeno.