3 prednosti uporabe avto kamere

Ste v zadnjem času opazili, da vse več voznikov v svoje avtomobile namešča kamero? Nič čudnega, saj lahko po dostopni ceni danes močno izboljšamo varnost tako svojega vozila kot vožnje same. Objestni vozniki vedo, da je v slovenskih vozilih že veliko kamer, zato vozijo bolj varno, kot bi sicer.

Dejstvo, da nekdo ves čas neumorno beleži vašo celotno vožnjo in shranjuje podatke, ki bi jih lahko kasneje uporabil v primeru dokazovanja nedolžnosti v prometni nesreči, je samo po sebi dovolj zgovorno. A kamera v avtomobilu varuje tudi sam avto.

1. Prekrški in nesreče

Avtomobilska kamera beleži dogajanje na cesti skozi celoten potek vožnje. Ne glede na to, kaj se na cesti pripeti, boste imeli nekje vedno shranjene dokaze, ki bodo pričali o tem, kar trdite sami. Na ta način boste lahko brez skrbi v primeru prometne nesreče, v kateri ste udeleženi in vas po krivem obdolžijo.

Avto kamera DDPAI Mola N3 GPS
Avto kamera DDPAI Mola N3 GPS 2K 1600p 30fps WIFI (GoSport.si)

Na cesti je veliko goljufov, ki namenoma povzročijo lažjo prometno nesrečo, da bi prevarali zavarovalnice. Na žalost se to lahko pripeti tudi vam, a v primeru, da boste imeli dogajanje posneto, ne bo težav. Nepridipravi, ki se ukvarjajo s tovrstnimi goljufijami, znajo namreč odlično poskrbeti za nezgodo, v kateri boste videti kot edini možen krivec.

2. Pester nabor funkcij

Avtomobilske kamere so danes izdelane z moderno tehnologijo in oblikovane tako, da se skladajo z notranjostjo vozila. Namestimo jih lahko na vetrobransko steklo ali pa kar na armaturno ploščo. Odvisno od modela nam kamere ponujajo različne zanimive in priročne funkcije.

Avto kamera DDPAI Z40 GPS
Avto kamera DDPAI Z40 GPS 2.7K 1944p/30fps (GoSport.si)

Nekatere uporabljajo spominske kartice, na katere shranjujejo posnetke, spet druge imajo vgrajen lasten disk. Določene kamere lahko upravljamo tudi na daljavo in brezžično pretočimo podatke na pametni telefon, računalnik ali tablico. Vsekakor zelo priročno.

3. Varnost na parkirišču

Avto kamera v vozilu na parkirišču zagotavlja dvojno varnost. V prvi vrsti je jasno, da se morebitni vlomilci ne bodo lotili vašega avtomobila, če bodo v njem zagledali kamero. Na ta način boste avto obvarovali pred vlomom ali celo krajo.

Avto kamera DDPAI Mini Full HD
Avto kamera DDPAI Mini Full HD 1080p 30fps (GoSport.si)

Na drugi strani pa kamera snema skozi ves dan in vso noč. Dobro vemo, kako boli, ko se odpravljamo od doma in na parkirišču opazimo, da je nekdo poškodoval naše vozilo ter brez obvestila pobegnil neznano kam. Kamera v avtomobilu bo v tem primeru garancija za povrnitev nastale škode.

Ni pa kamera v avtomobilu zgolj varnostni dodatek. Še kako prav pride tudi blogerjem, ki snemajo in objavljajo svoja potovanja. Poskrbi pa tudi za dragocene spomine, ko se z družino želimo spominjati lepega dopusta.