Avtomobilski brisalci – menjava metlic

Menjava metlic avtomobilskih brisalcev

Za svoj jekleni konjiček potrebujemo ustrezno dodatno opremo, med katero sodijo tudi brisalci. V prvi vrsti so brisalci za avto namenjeni boljši vidljivosti med vožnjo. Njihova osnovna naloga je, da brišejo sprednje in zadnje vetrobransko steklo. Vklopimo jih predvsem takrat, ko so na vidiku padavine, in seveda takrat, ko želimo očistiti umazano steklo. Vseskozi pa moramo skrbeti tudi za to, da se na njih ne nabirajo prašni delci iz okolja. Če le-te odstranjujemo sproti in na primeren način, lahko brisalcem precej podaljšamo njihovo življenjsko dobo.

Avtomobilski brisalci so v osnovi sestavljeni iz posebnega mehanizma s pomičnim motorjem in ročice, na katero je ustrezno pritrjena metlica. Za metlice velja, da se najhitreje obrabijo in jih je zato potrebno tudi najpogosteje menjati. To je povsem logično, saj je ravno ta del najbolj izpostavljen obrabi. Ko so metlice obrabljene, brisalci za avto ne delujejo več dobro, zato jih je potrebno čim prej zamenjati.

Menjava metlic brisalcev

Pri menjavi metlic moramo biti pozorni predvsem na to, ali menjamo desno ali levo metlico. Metlici se namreč med seboj razlikujeta. V nadaljevanju pa je potrebno paziti še na to, da se odločimo za ustrezno blagovno znamko oziroma proizvajalca metlic. Vemo, da se avtomobilski brisalci glede na znamke ter modele med seboj razlikujejo. Nekatere metlice lahko namestimo samo na določene tipe brisalcev.

Menjava metlic brisalcev je običajno precej enostavna, zato se je lahko lotimo sami. Če pri tem nimamo izkušenj, pa je seveda smiselno, da se za pomoč obrnemo k mehaniku. Zelo pomembno namreč je, da so brisalci za avto nameščeni pravilno. V nasprotnem primeru njihova uporaba ne bo učinkovita.

Vpliv proizvajalca na kakovost brisalcev

Omenili smo že, da je pri nakupu avtomobilskih brisalcev veliko pozornosti potrebno nameniti samemu proizvajalcu. Brisalci za avto se morajo najprej ujemati z znamko ter modelom našega avtomobila. V nadaljevanju pa še vedno lahko izbiramo med kar nekaj vrhunskimi proizvajalci.

Od kakovosti proizvajalca je najbolj odvisno, kako nam bodo avtomobilski brisalci služili in kolikšna bo njihova življenjska doba. Zato je priporočljivo, da raje kupimo nekoliko dražje in boljše avtomobilske brisalce.

december 12th, 2018 by