Gumi in tekstilni tepihi za avto in njegovo čistočo

Pomen nekaterih predmetov v našem avtomobilu je veliko večji kot nekaterih drugih, a jim pravzaprav ne namenjamo kake posebne pozornosti. Tepihi za avto so gotovo eni izmed njih, kajti večini se niti ne sanja, kako koristni v resnici so.

Cena gor in cena dol

Kdaj gre cena našega vozila navzdol? Zagotovo s starostjo, dotrajanostjo in seveda še posebej takrat, ko smo ga karambolirali. Četudi je bil naš avtomobil kdaj popravljen, so nekateri na to izjemno občutljivi, in takšnega vozila enostavno nočejo. Statistika sicer ni na njihovi strani, in če je bilo vozilo dobro popravljeno, servisirano in pregledano, imate celo manj možnosti, da bo z njim kaj narobe v prihodnosti, kot z nekim drugim, ki pač ni bil zaleten. Nedvomno pa mu ceno dvigujejo vse nadgradnje, tako v motor kot v notranjo opremo.

Vlagajte v svoje vozilo

Gumi tepih za avtoVečina v notranjo opremo veliko ne vlaga, a resnica je ta, da že malenkosti lahko vplivajo na to, kako hitro se bo vozilo obrabilo. Tepihi za avto zagotovo vplivajo na to, kako hitro se bodo obrabile podloge v vašem vozilu. Tam se namreč drsa s čevlji, ti pa so pogosto tudi umazani. Poleg tega se nam zgodi, da se kakšna reč po avtomobilu polije ali razsuje, in kaj je lahko lepšega kot to, da je bil ravno tepih za avto tisti predmet, ki je zaustavil denimo polito olje. Tepihi za avto se namreč brez težav takoj odstranijo iz vozila. Lahko se zavržejo in kupijo novi, lahko pa se tudi očistijo. Gumi tepihi za avto se očistijo lažje kot tekstilni tepihi, vendarle pa imajo nekateri raje prijeten videz in občutek mehkejših tekstilnih tepihov pod svojimi nogami.

Če se gumi tepihi polijejo ali kako drugače zamažejo, jih je najlažje očistiti tako, da se jih odstrani iz vozila, na nekaj pripne in očisti. Najbolje jih je očistiti s curkom vode, po potrebi lahko uporabite tudi nekaj milnice, jih zdrgnete s krtačko na robovih, in že bodo kot novi. Sledi naj še zadnji curek vode in tepihi za avto bodo pripravljeni za sušenje. Sedaj jih postavite na rob kake deske, drevesa, na steno hiše ali jih položite po travi na vrtu. Lahko se tudi obesijo s kljukicami za perilo na kakšno vrv, pravzaprav povsem enako, kot da bi obešali perilo. Zadeva je končana in tepihi za avto so spet suhi in kot novi. Preprosto se jih spet položi pred sedeže, vsakega na svoje mesto, saj so oblikovani tako, da jih ne morete namestiti napačno.

Tepihi za avto privarčujejo zelo veliko denarja, saj se vozilo kasneje obrabi. Poleg tega je veliko manjša verjetnost, da ga boste morali globinsko čistiti. Odlično se obnesejo tudi gumijasta korita za prtljažnik, ki zaščitijo še ta del vozila.